Extra beloning in de eerstelijn voor parkinsonzorg

Array

Extra beloning parkinsonzorg in de eerstelijn. Uw medewerking gevraagd.
ParkinsonNet is door CZ gevraagd een advies uit te brengen over de wijze waarop de zorgverzekeraar ParkinsonNet paramedici in de eerste lijn extra kan belonen voor de meerwaarde die zij bieden in hun behandeling. Wij horen deze wens ook van veel van onze aangesloten zorgverleners en willen daarom de komende tijd werken aan een goed advies. Uiteraard moet dat een advies zijn dat gedragen wordt door aangesloten zorgverleners en recht doet aan de meerwaarde die zij bieden.

Vragen die wij daarbij hebben zijn:

–          Welke bestaande prestaties zouden extra beloond moeten worden?

–          Welke nieuwe prestaties moeten worden toegevoegd?

–          Op welke manier kan de meerwaarde van ParkinsonNet therapeuten het beste weerspiegeld worden in de beloning?

–          Hoe zorgen we er voor dat deze extra beloning niet leidt tot ongewenste neveneffecten en ongewenste prikkels?

Daarom vragen we om uw medewerking. Wij zoeken paramedici en mensen met de ziekte van Parkinson die deel willen nemen aan een klankbordgroep om mogelijkheden voor extra belonen van eerste lijnszorg door zorgverzekeraars te inventariseren en te beoordelen op gewenste en ongewenste effecten. Deze klankbordgroep vindt plaats op donderdag 14 april van 15.30 tot 17.30in Nijmegen. Tijdens de bijeenkomst werken we deels plenair, deels in subgroepen per discipline en een aparte patiëntengroep. U kunt zich daarvoor opgeven door een mail te sturen naar [email protected]. Vermeld daarbij in welke paramedische discipline en in welke setting u werkzaam bent, dan wel of u zelf de ziekte van Parkinson heeft, alsmede de contactgegevens. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen, maken we wellicht een selectie. Op basis van deze bijeenkomst schrijven we een conceptadvies die we via ParkinsonConnect voorleggen.

Bron: ParkinsonNet

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen