Funatic en NEXUS Nederland gaan strategische samenwerking aan

0
709

NEXUS Nederland, leverancier een open EPD voor ziekenhuis, ZBC en privékliniek en Funatic, leverancier van innovatieve eHealth-portalen en beveiligde mobile eHealth-apps slaan de handen ineen.

Het NEXUS / EPD voor de ziekenhuismarkt en het Funatic eHealth Portaal worden gebundeld en naadloos op elkaar aangesloten. Beide bedrijven gaan structureel investeren in de ontwikkeling van innovatieve online eHealth-toepassingen en mobiele apps en investeren kennis, kunde en middelen om het digitale kanaal tussen zorgverleners en patiënten optimaal te faciliteren.
Deze samenwerking stelt NEXUS-klanten in staat om zowel haar zorgverleners als haar patiënten optimaal te faciliteren tijdens het gehele behandelproces. Patiënten kunnen zich op een attractieve, responsieve website informeren over hun aandoening en de behandeling, over het ziekenhuis en de door het ziekenhuis aangeboden diensten.

Nadat een patiënt (door middel van DigiD) is ingelogd op het portaal wordt toegang verleend aan een breed scala eHealth-functies zoals afspraken maken en wijzigen, persoonlijke gegevens, informatie over behandelaars, intelligente vragenlijsten, interactieve berichtenbox, toegang tot het dossier, uitslagen, medicatieoverzicht, folders, voorlichtingsinformatie, patiënttoestemming, online dagboek en diverse pre-diagnostische screeningtools. Al deze functionaliteit is tevens via een beveiligde mobiele app beschikbaar.

NEXUS en Funatic realiseerden al eerder innovatieve portalen gekoppeld aan het NEXUS / EPD bij Meander Medisch Centrum en Medisch Spectrum Twente, nu wordt de totale suite beschikbaar voor alle NEXUS-klanten in Nederland.

Bron: