Jeroen Bosch Ziekenhuis start informatiecampagne EPD

Op 24 juni 2016 wordt een nieuw Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) in het JBZ in gebruik genomen. Vanaf die datum worden medisch specialistische en verpleegkundige gegevens van patiënten door alle JBZ-zorgverleners digitaal bijgehouden in één EPD. Tot nog toe heeft een patiënt meerdere dossiers bij de verschillende specialismen. Straks heeft elke patiënt één dossier, waar elke betrokken zorgverlener een deel van vult. Op 5 april 2016 start het JBZ met een informatiecampagne voor patiënten en zorgpartners over wat het EPD precies is en wat de mogelijkheden in de nabije toekomst zijn. Zo is bijvoorbeeld vanaf 5 april op www.jbz.nl via een filmpje informatie over het EPD en het patiëntenportaal te zien.

In het Elektronisch Patiëntendossier worden alle gegevens van patiënten van het JBZ digitaal vastgelegd: van afspraken, behandelplan, spoedeisende hulp, anesthesie- en operatieproces tot medicatie en klinische aantekeningen. Alle JBZ-zorgverleners die bij de zorg voor een patiënt betrokken zijn, gaan dit dossier gebruiken. Zorgverleners buiten het ziekenhuis zoals huisartsen moeten voor inzage in het dossier toestemming krijgen van de patiënt. Omdat het dossier voortdurend up-to-date wordt gehouden, beschikken alle bevoegde JBZ-zorgverleners op iedere plek steeds over de juiste, actuele informatie.

Jeroen Bosch Ziekenhuis
In het Jeroen Bosch Ziekenhuis richten we ons op het bieden van voortreffelijke zorg. Zorg die veilig en gastvrij is en waarin een open dialoog mogelijk is tussen zorgverlener en patiënt. Zorg die gegeven wordt in een stimulerende omgeving waarin continu wordt gestreefd naar verbetering en kennisoverdracht. Bijvoorbeeld door onderzoek, samenwerking met andere zorgpartners en bedrijven en door het opleiden van jonge medische en andere professionals. Zorg waarbij gewerkt wordt vanuit één kerngedachte: Aandacht maakt ’t beter.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis uit ’s-Hertogenbosch is een groot STZ-ziekenhuis met ruim 760 bedden en zo’n 4.000 medewerkers. De 260 medisch specialisten binnen het JBZ zijn georganiseerd in de Bossche Specialisten Coöperatie (BSC). Het JBZ verzorgt samen met de BSC de medisch-specialistische zorg in de regio ’s-Hertogenbosch en Bommelerwaard. Bijzondere aandachtsgebieden zijn minimaal invasieve (robot)chirurgie en ketenzorg.


Bron: JBZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen