Nu live: JBZ Zorgapp slaaponderzoek PolySomnoGrafie

0
1106

De JBZ Zorgapp is weer uitgebreid met een app over een onderzoek: de PolySomnoGrafie. Dit is een onderzoek waarbij gekeken wordt naar het slaappatroon en naar bepaalde functies van het lichaam tijdens de nacht. De app is bedoeld om patiënten te helpen om op het juiste moment te starten met de juiste voorbereiding. Daarnaast staan er in de app ook enkele belangrijke instructies en adviezen voor op de dag van het onderzoek zelf. Patiënten slapen over het algemeen thuis tijdens dit onderzoek.

De JBZ Zorgapp bestaat uit een tijdlijn die de verschillende stappen van het onderzoek weergeeft. Patiënten kunnen – als zij dat willen – vanuit de app ook pushnotificaties krijgen om ze te herinneren aan belangrijke momenten. Zo moeten patiënten voor het onderzoek bijvoorbeeld een slaperigheidstest en medicijnlijst invullen. Ook is het belangrijk dat zij niet vergeten een aansluitend t-shirt mee te nemen naar het onderzoek.

Slaap Waak Centrum
Wekelijks komen ± 35 patiënten naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis voor een slaaponderzoek. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft een speciaal Slaap Waak Centrum voor patiënten met slaapproblemen. Een slaapprobleem of slaapgerelateerd probleem heeft vaak een brede aanpak nodig. In het Slaap Waak Centrum werkt daarom een multidisciplinair team van verschillende zorgverleners met elk hun eigen deskundigheid.

 

Meer onderzoeken en behandelingen in de app

De JBZ Zorgapp is te gebruiken op de smartphone (Iphone en Android) én op de tablet. Op dit moment zijn er ook al elf andere behandelingen beschikbaar in de JBZ Zorgapp:

 • operatie bij Carpaal Tunnel Syndroom
 • coloscopie bij volwassenen
 • coloscopie bij kinderen
 • operatie van de dikke darm of endeldarm
 • keizersnede
 • totale heupprothese operatie
 • staaroperatie
 • operatie aan het neustussenschot (septumcorrectie)
 • operatie aan de stembanden
 • kijkoperatie van de knie (arthroscopie)
 • operatie bij borstkanker

 

De komende tijd zullen steeds meer behandelingen in de JBZ Zorgapp komen. De Health 2 Business Community van het JBZ financiert de app.

 

Vorig artikelLoop mee met de HipWalk
Volgend artikelTergooi betreurt tekortschieten zorg, maar herkent zich niet in beeld zwijggeld
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.