70 tot 80 procent van de ziekenhuisopnames door hart- en vaatziekten kan voorkomen worden

Array

Isala Hartcentrum wil, onder het motto beter voorkomen dan genezen,samen met de huisartsen vroegtijdig patiënten uit hoog risicogroepen screenen om zeer ernstige hart- en vaatproblemen te voorkomen. Zo’n 70 tot 80 procent van de ziekenhuisopnames door hart- en vaatziekten had namelijk voorkomen kunnen worden.

En waarom zou je je auto wel een APK geven en je eigen motor niet? Meer informatie in de Isala Publieksacademie op maandag 18 april a.s.

Sprekers
Cardiologen Van ’t Hof en Elvan van Isala Hartcentrum vertellen meer over de samenwerking met huisartsen bij het screenen van hoog risicogroepen: mensen met bijvoorbeeld een te hoge bloeddruk, te hoog cholesterol, overgewicht of erfelijke belasting.

Van ’t Hof licht toe op welke manier risicofactoren effect hebben op het hart- en vaatstelsel, Elvan doet dit in het bijzonder voor hartritmestoornissen. Ook Marieke Schoenmakers, huisarts in Gezondheidshuis Stadshagen, levert een bijdrage aan de avond.

In de lobby staan stands van de Hart&Vaatgroep en Isala Leef- en beweegcentrum (revalidatie).

De Publieksacademie is een initiatief van Isala. Het zijn laagdrempelige lezingen over allerlei zorgthema’s, besproken door artsen en medewerkers van Isala die weten waar ze over praten én die weten hoe ze een verhaal moeten brengen.

Gratis livestream embedden
Niet iedereen kan fysiek aanwezig zijn bij de lezing. Soms vanwege ziekte, soms vanwege reistijd. Om toch zoveel mogelijk geïnteresseerden te bereiken is de Publieksacademie ook te volgen via een gratis livestream.

Social media
Isala zet ook flink in op het delen van informatie via social media, zoals Twitter en Facebook. Gebruik #IPA16 of retweet berichten van @IsalaZwolle.

 

Recente artikelen