Catharina Ziekenhuis en CZ winnen de Value-Based Health Care Prize 2016

De afdeling cardiologie van het Catharina Ziekenhuis en CZ hebben de VBHC Prize 2016 gewonnen voor het eerste langetermijncontract gebaseerd op kwaliteit op basis van uitkomsten. De VBHC Prize beloont met dit jaarlijkse event ‘waarde gedreven zorg’ initiatieven.

Twaalf genomineerde initiatieven streden om de prestigieuze Prize waarbij een internationale jury van experts de initiatieven beoordeelde op het toepassen van de diverse dimensies binnen het Value-Based Health Care concept. Harvard prof. Michael E. Porter maakte de winnaar bekend middels een videobericht.Tijdens het inspirerende VBHC Prize event 2016 op 7 april werd voor het derde opeenvolgende jaar de VBHC Prize uitgereikt. Catharina Ziekenhuis en CZ wonnen de Prize met het nieuwe en innovatieve contract waarin het ziekenhuis word beloont en afgerekend op de kwaliteit gebaseerd op uitkomstindicatoren. Het initiatief is een voorbeeld van excellente samenwerking en heeft een enorm potentieel voor uitbreiding naar andere velden en medische condities.

Naast de VBHC Prize werden drie initiatieven beloont met VBHC Excellence Awards:

  • –  ClaudicatioNet – Patie?nt uitkomsten (Patient Outcomes)
  • –  The Dutch Living donor kidney exchange program (Transplantatie vereniging) -Samenwerking (Collaboration)
  • –  Elderly with End Stage renal disease (St. Antonius Ziekenhuis) – Kosteneffectiviteit (Cost-Effectiveness)

    De Martini Klinik is werd dit jaar beloond met de European Inspirational Award, welke voor de eerste keer werd uitgereikt tijdens het event. De Martini-Klinik is in tien jaar tijd uitgegroeid tot de beste prostaatkankerkliniek in Europa. Zij hebben op zeer succesvolle wijze het Value-Based Health Care concept gei?mplementeerd en superieure resultaten geboekt. In de Martini-Klinik wordt superspecialisme gecombineerd met kwaliteitsverbeteringssytemen zoals een database waarmee elke patie?nt gevolgd kan worden. Zij zijn een ware inspiratiebron voor Nederland voor het verhogen van, te meten, patie?ntwaarde.

Bron: Catharina Ziekenhuis