Geneesmiddelenbeleid: innovatie, feiten en samenwerking

0
837

HollandBIO inbreng AO Geneesmiddelenbeleid: innovatie, feiten en samenwerking
Vandaag staat het AO Geneesmiddelenbeleid op de agenda van de Tweede Kamer.  Een belangrijk debat, waarin de visie op geneesmiddelen van het ministerie van VWS aan bod komt. HollandBIO heeft in aanloop naar dit AO niet stilgezeten om het standpunt van de biotech sector onder de aandacht te brengen.

Mede dankzij de ontwikkelingen in de biotech staan we aan de vooravond van een wereldwijde zorgrevolutie. Dankzij biotech vindingen zijn er nieuwe therapieën zoals gentherapie en immuuntherapie en worden deze steeds gerichter, met minder bijwerkingen. Dit is geweldig nieuws, voor de biotech sector en voor patiënten. Om ook in de toekomst de vruchten te plukken van de mooie nieuwe mogelijkheden, blijft HollandBIO hameren op een toekomstbestendig geneesmiddelenbeleid. Onze drie belangrijkste aanbevelingen om tot dat systeem te komen zijn:

  1. Ruim baan voor innovatie
  2. Debat op basis van feiten en cijfers
  3. Noodzaak tot samenwerking met ALLE ketenpartijen

De inbreng van HollandBio voor het AO aan de woordvoerders zorg van de Tweede Kamer vind je hier. We hopen dat het debat het startpunt vormt om in samenwerking te komen tot een duurzaam zorgsysteem. Een zorgsysteem, waarbij iedere patiënt profiteert van de beste zorg, waarin er altijd ruimte is voor innovatie en waarin we het succes van de Nederlandse biotech sector verder kunnen uitbouwen.

Bron: HollandBio

BRONHollandBio
Vorig artikelSlechts 1:10.000 stofjes wordt ooit een geneesmiddel
Volgend artikel8 op de 10 magistrale bereidingen niet in orde
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.