Huisartsen verwijzen patiënten via ZorgDomein naar Saxenburgh Groep

Vanaf 15 april 2016 kunnen huisartsen in de regio Hardenberg hun patiënten digitaal via ZorgDomein verwijzen naar de Saxenburgh Groep, locaties Röpcke-Zweers Ziekenhuis, Dagziekenhuis Aleida Kramer en poliklinieken Ommen en Westerhaar. ZorgDomein geeft een helder overzicht van de beschikbare zorg, inzicht in de toegangstijden én protocollen tussen specialisten en huisartsen. De Saxenburgh Groep ontvangt via ZorgDomein kwalitatief goede en leesbare verwijzingen en kan voor een patiënt meerdere afspraken achter elkaar plannen omdat de huisarts al heeft doorgegeven waarvoor de patiënt komt.

Voordelen patiënt, huisarts en ziekenhuis
De huisarts kiest in ZorgDomein de zorgvraag op basis van het probleem of de klacht van de patiënt. Na de keuze voor de zorgvraag, toont ZorgDomein het actuele zorgaanbod, de trajecten van de verschillende zorginstellingen, de geldende verwijsafspraken en de actuele toegangstijden. De huisarts en patiënt kiezen het best passende zorgaanbod. Hierdoor komt de patiënt direct op het juiste spreekuur binnen de Saxenburgh Groep terecht. Vervolgens zendt de huisarts via ZorgDomein de verwijsbrief digitaal naar Saxenburgh Groep. Bij het maken van de afspraak beschikt de poli over alle benodigde informatie om de patiënt op het juiste spreekuur in te plannen. De specialist beschikt voorafgaand aan het consult over alle informatie die nodig is voor een kwalitatief goed consult.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen