Aanpassing gebruiksaanwijzing van Midalgan na meldingen

Bijwerkingencentrum Lareb berichtte in februari 2016 over klachten na gebruik van de producten Midalgan Warm® en Midalgan Extra Warm®. Het ging hierbij voornamelijk om huidreacties zoals roodheid en een heftig warmtegevoel na het gebruik van Midalgan®. Ook zijn er enkele meldingen gedaan van klachten die mogelijk gerelateerd zijn aan een allergische reactie. Het betrof klachten als kortademigheid, hartkloppingen, bijna flauwvallen, zwelling, jeuk en roodheid.

De fabrikant heeft de gebruiksaanwijzing van Midalgan® Warm en Midalgan® Extra Warm inmiddels aangepast en informatie toegevoegd over het optreden van de warmte-effecten en de informatie over allergische reacties uitgebreid.

Consumenten zijn zich meestal niet bewust dat ook vrij verkrijgbare crèmes aanleiding kunnen geven tot het optreden van bijwerkingen, zoals allergische reacties. Met het aanpassen van de productinformatie worden consumenten hierover nu beter geïnformeerd.

Bron: Lareb

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen