Uitkomst werkgroep geboortezorg en klinische kindergeneeskunde Franciscus Gasthuis & Vlietland

Array

In het proces om te komen tot een goede verdeling van klinische zorg over beide ziekenhuislocaties is op initiatief van Franciscus Gasthuis & Vlietland een werkgroep in het leven geroepen met huisartsen, verloskundigen, gynaecologen en kinderartsen. Doel van deze werkgroep was om de inhoud van het voornemen te bespreken betreffende geboortezorg en klinische kindergeneeskunde. Gezamenlijk uitgangspunt in het proces is om goede kwaliteit van zorg in de keten en continuïteit van zorg voor de gehele regio van Franciscus Gasthuis & Vlietland te waarborgen.

Tot onze spijt is er binnen de werkgroep geen volledige overeenstemming bereikt tijdens het afrondende werkgroepoverleg van woensdagavond, 13 april jongstleden. Franciscus Gasthuis & Vlietland had graag de besprekingen afgerond met een gezamenlijk standpunt op het gebied van geboortezorg en klinische kindergeneeskunde.
In de werkgroep hebben alle leden naar elkaar uitgesproken om na de besluitvorming van de Raad van Bestuur gezamenlijk mee te blijven denken in de uitwerking van de plannen. De Raad van Bestuur heeft grote waardering voor de inzet en betrokkenheid van alle werkgroepleden.
Tot de uitvoering van de plannen kunnen aanstaande moeders vanzelfsprekend in Franciscus Vlietland nog steeds bevallen en kunnen kinderen hier worden opgenomen. Daarnaast kunnen patiënten nu en in de toekomst op alle Franciscus locaties terecht voor poliklinische zorg zoals een controle-afspraak bij de gynaecoloog of de kinderarts.

Aanstaande vrijdag heeft de Raad van Bestuur overleg met de Veiligheidsregio over het plan van het ziekenhuis om de spoedzorg op Franciscus Vlietland te versterken. Tevens wordt dan de rampenopvang in de regio besproken. Verdere informatie volgt na dit overleg.

Bron: Franciscus Gasthuis & Vlietland

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen