15.000 euro voor project dat bijdraagt aan verbetering kwaliteit zorg

Feestelijke uitreiking Paludanus Prijs voor innovatieve zorgprojecten
Welk project levert een tastbare bijdrage aan verbetering van de kwaliteit in de zorg en sleept 15.000 euro in de wacht? Dat wordt bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de Paludanus Prijs 2015 van Univé Zorg op 18 april. De drie genomineerden krijgen de kans om de jury – onder leiding van Pia Dijkstra – te overtuigen van hun innovatieve idee voor de zorg. U bent van harte uitgenodigd om bij de feestelijke uitreiking in Vianen aanwezig te zijn.

Univé Zorg reikt de prijs voor de 17e keer uit. Genomineerd zijn:

·         GGZ Eindhoven – project Centralisatie Nachtzorg 2.0
Het project ‘Centralisatie nachtzorg 2.0’ zet slimme technologie in tijdens nachtdiensten op klinische afdelingen van GGZ Eindhoven. Dit heeft onder andere gezorgd voor een hogere cliënt- en medewerkerstevredenheid terwijl de kwaliteit van zorg gegarandeerd blijft. Cliënten kunnen nu op eenvoudige wijze en ongeacht het tijdstip contact leggen met het centrale nachtzorgteam.

·         Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis – project Samen kiezen
Het project ‘Samen kiezen’ focust op de wens van kankerpatiënten om – in samenspraak met hun behandelende specialisten – een voor hen zo passend mogelijke keuze te laten maken uit de beschikbare behandelopties. Daarvoor is de ‘Keuzehulp’ ontwikkeld: een online tool die ervoor zorgt dat de patiënt beter wordt geïnformeerd en meer begrip krijgt voor zijn ziekte.

·         GGZ Delfland – project Delft City Shuttle
Bij het project ‘Delft City Shuttle’ zitten cliënten van GGZ Delfland achter het stuur. In samenwerking met diverse partners zoals een hotel, een camping, De Porceleyne Fles (Royal Delft) en de TU Delft heeft GGZ Delfland een circle-line door de stad opgezet. Cliënten brengen toeristen naar deze locaties met milieuvriendelijke elektrische wagens. Voor de toeristen is dit een handige service en voor de cliënten is dit een prachtige manier om werkervaring op te doen. Het biedt hen goede mogelijkheden om door te stromen naar een betaalde baan.

Paludanus Publieksprijs
Nieuw dit jaar is de Paludanus Publieksprijs. Via social media kunnen mensen hun stem uitbrengen op het project dat hen het meest aanspreekt. Het project dat de meeste stemmen weet binnen te halen wint de Paludanus Publieksprijs en krijgt een bedrag van 1000 euro. Uit de stemmers voor het winnende project wordt een naam getrokken en deze persoon krijgt een mooie prijs toegestuurd.

Programma

14.00 uur        –           Ontvangst
14.30 uur        –           Opening
14.40 uur        –           Winnaar vorig jaar: de Woonstudent van Zorgcentrum Humanitas
14.50 uur        –           Presentatie genomineerden
16.20 uur        –           Bekendmaking Paludanus Publieksprijs
16.30 uur        –           Pauze
17.00 uur        –           Bekendmaking winnaar Paludanus Prijs en prijsuitreiking
17.20 uur        –           Mogelijkheid interviews

Aanmelden
U bent op maandag 18 april om 14.00 uur van harte welkom in het Hotel Vianen Van der Valk aan de Prins Bernardstraat 75. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar [email protected].

Meer informatie over de Paludanus Prijs kunt u vinden op: www.unive.nl/paludanusprijs

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen