Reactie MMC op berichtgeving Zembla

0
2708

Het televisieprogramma Zembla besteedt deze week aandacht aan een medische zaak van Máxima Medisch Centrum (MMC). De redactie van Zembla heeft in de afgelopen tijd contact gehad met zowel de patiënte als MMC.

Máxima Medisch Centrum betreurt deze zaak ten zeerste en heeft hiervoor oprechte excuses aangeboden. De gedachten van ons ziekenhuis gaan in de eerste plaats uit naar de patiënte, die moet leven met de belastende gevolgen van een behandeling die niet de juiste was.

Het betrof hier een complexe situatie, waar vele deskundigen zich over hebben gebogen. Ons ziekenhuis heeft indertijd een achteraf onjuiste afweging gemaakt om deze zaak niet te melden bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Ook hiervoor hebben wij onze excuses aangeboden.

Máxima Medisch Centrum is een transparant ziekenhuis, dat complicaties laagdrempelig bespreekt en grote waarde hecht aan openheid en toetsbaarheid. Deze zaak heeft ons geleerd om in complexe gevallen ons handelen voortaan nog eerder te laten toetsen door de Inspectie.

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met ons patiënteninformatiecentrum via patiënteninformatiecentrum@mmc.nl of telefoonnummer (040) 888 94 72 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag: 8.30 – 17.00 uur).

 

Vragen van media worden verwezen naar onze afdeling communicatie, telefoonnummer (040) 888 91 40.