Reactie MMC op berichtgeving Zembla

Het televisieprogramma Zembla besteedt deze week aandacht aan een medische zaak van Máxima Medisch Centrum (MMC). De redactie van Zembla heeft in de afgelopen tijd contact gehad met zowel de patiënte als MMC.

Máxima Medisch Centrum betreurt deze zaak ten zeerste en heeft hiervoor oprechte excuses aangeboden. De gedachten van ons ziekenhuis gaan in de eerste plaats uit naar de patiënte, die moet leven met de belastende gevolgen van een behandeling die niet de juiste was.

Het betrof hier een complexe situatie, waar vele deskundigen zich over hebben gebogen. Ons ziekenhuis heeft indertijd een achteraf onjuiste afweging gemaakt om deze zaak niet te melden bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Ook hiervoor hebben wij onze excuses aangeboden.

Máxima Medisch Centrum is een transparant ziekenhuis, dat complicaties laagdrempelig bespreekt en grote waarde hecht aan openheid en toetsbaarheid. Deze zaak heeft ons geleerd om in complexe gevallen ons handelen voortaan nog eerder te laten toetsen door de Inspectie.

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met ons patiënteninformatiecentrum via patië[email protected] of telefoonnummer (040) 888 94 72 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag: 8.30 – 17.00 uur).

 

Vragen van media worden verwezen naar onze afdeling communicatie, telefoonnummer (040) 888 91 40.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen