ONVZ meest klantgerichte zorgverzekeraar

Array

‘Zorgverzekeraar activeert relevante associaties op vrije keuze’
ONVZ Zorgverzekeraar is de meest klantgerichte zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar kreeg hiervoor de CCDNA Award uitgereikt. Volgens de organisatoren van de verkiezing weet ONVZ zich met vrije keuze voor dokter en ziekenhuis duidelijk te onderscheiden van andere zorgverzekeraars.

De CCDNA Awards werden donderdagavond voor de vijfde keer uitgereikt. Dat gebeurde dit jaar tijdens de Customer Centric DNA Awards in Utrecht. Initiatiefnemers BearingPoint en DVJ Insights ondervroegen dit jaar ruim 12 duizend consumenten over klantgerichtheid. ONVZ Zorgverzekeraar won in de categorie zorgverzekeraars.

Positieve laatste ervaring
Dat ONVZ van alle zorgverzekeraars als het meest klantvriendelijk beoordeeld, is volgens de initiatiefnemers van de award grotendeels het gevolg van de positieve laatste ervaringen die klanten met ONVZ hebben. De goede score op employee behaviour speelt daarbij een belangrijke rol.

Vrije keuze
Ook de vrije keuze die ONVZ biedt leidt in belangrijke mate tot een positief oordeel van verzekerden. ONVZ weet relevante associaties op gebied van vrije keuze te activeren, zo stelt het rapport.

“We zijn bijzonder vereerd dat verzekerden zo positief zijn over ONVZ”, zegt Jean-Paul van Haarlem, bestuursvoorzitter ONVZ Zorgverzekeraar. “De waardering laat zien dat verzekerden onze zuivere restitutieverzekeringen waarderen. Uit dit onderzoek spreekt het vertrouwen in een polis die verzekerden wél de vrijheid geeft om zelf hun zorgverlener te kiezen.”

Over het onderzoek
De CCDNA Awards zijn gebaseerd op onderzoek onder ruim 12.000 klanten van 113 bedrijven. Respondenten mochten in hun eigen bewoordingen hun meest recente ervaring met het bedrijf omschrijven en toetste bedrijven op hun klantgerichtheid. Het onderzoek is uitgevoerd door consultancybureau BearingPoint en DVJ Insights. Meer informatie is te vinden op www.ccdna.nl.

Over ONVZ Zorgverzekeraar
ONVZ Zorgverzekeraar is een non-profit zorgverzekeraar met ruim 465 duizend verzekerden. De verzekeraar biedt een totaalpakket aan zorgverzekeringen. ONVZ laat de belangrijkste zorgkeuzes aan zijn verzekerden over: zij bepalen zelf naar welk ziekenhuis ze gaan en door welke dokter ze zich laten behandelen. Mede dankzij die vrije keuze wordt ONVZ vaak verkozen tot beste zorgverzekeraar. De verzekeringspremie van ONVZ laat zien dat een zuivere restitutiepolis niet duurder hoeft te zijn dan een naturapolis. Meer informatie staat op de website van ONVZ Zorgverzekeraar (www.onvz.nl).

Bron: ONVZ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen