Innovatief zorgproject ‘Delft City Shuttle’ wint Univé Paludanus Prijs

Array

Cliënten GGZ Delfland rijden toeristen rond via circle-line
Het innovatieve zorgproject ‘Delft City Shuttle’ van GGZ Delfland heeft vandaag de Univé Paludanus Prijs 2015 gewonnen. Bij dit project zitten cliënten van GGZ Delfland achter het stuur. In samenwerking met diverse partners verzorgen zij het vervoer van toeristen door de stad via een circle-line.

GGZ Delfland wint de eervolle onderscheiding en ontvangt een geldbedrag van 15.000 euro. Univé Zorg heeft de Paludanus Prijs in het leven geroepen om een tastbare bijdrage te leveren aan de kwaliteitsverbetering in de zorg.

Samen met diverse partners zoals een hotel, een camping, De Porceleyne Fles (Royal Delft) en de TU Delft heeft GGZ Delfland een circle-line door de stad opgezet. Cliënten brengen toeristen naar deze locaties met milieuvriendelijke elektrische wagens. Voor de toeristen is dit een handige service en voor de cliënten is dit een prachtige manier om werkervaring op te doen. Het biedt hen goede mogelijkheden om door te stromen naar een betaalde baan.

‘Partners samen achter maatschappelijk belang”
Vandaag gingen drie genomineerde innovatieve zorgprojecten de strijd met elkaar aan tijdens een feestelijke bijeenkomst in Vianen. Een onafhankelijke jury onder leiding van Pia Dijkstra verkoos ‘Delft City Shuttle’ tot winnaar. Anja van Driel, manager GGZ Delfland, Trudy Hardy, chauffeur en Martijn Kirsten, manager DOEL namen de Paludanus Prijs in ontvangst uit handen van Martijn Lekx, manager marketing van Univé. “Univé is heel trots op deze prijswinnaar. Juist het coöperatieve karakter van dit project sluit erg aan bij wie wij zijn. Commerciële bedrijven en een zorginstelling die zich samen scharen achter een maatschappelijk belang”, aldus Lekx.

Anja van Driel: “We zijn er heel trots op dat we deze prijs hebben gewonnen! Dat ons initiatief beloond wordt. De partners met wie we dit project hebben opgezet hebben echt hun nek uit gestoken. Deze prijs bevestigt waar we allemaal in geloofd hebben en waar we iedere dag hard aan werken.”

Univé Paludanus Publieksprijs
Nieuw dit jaar is de Paludanus Publieksprijs. Via social media konden mensen hun stem uitbrengen op het project dat hen het meeste aansprak. Het project dat de meeste stemmen wist binnen te halen was ‘Centralisatie nachtzorg 2.0’. Dit project wint de Paludanus Publieksprijs en krijgt een bedrag van 1000 euro. Onder de mensen die hun stem hebben uitgebracht, verloot Univé een mooie prijs.

‘Centralisatie Nachtzorg 2.0’ en ‘Samen kiezen’
De andere twee genomineerde zorgprojecten waren ‘Centralisatie nachtzorg 2.0’ van GGZ Eindhoven en ‘Samen kiezen’ van Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis.

Het project ‘Centralisatie nachtzorg 2.0’ zet slimme technologie in tijdens nachtdiensten op klinische afdelingen van GGZ Eindhoven. Dit heeft onder andere gezorgd voor een hogere cliënt- en medewerkerstevredenheid terwijl de kwaliteit van zorg gegarandeerd blijft. Cliënten kunnen nu op eenvoudige wijze en ongeacht het tijdstip contact leggen met het centrale nachtzorgteam.

Het project ‘Samen kiezen’ focust op de wens van kankerpatiënten om – in samenspraak met hun behandelende specialisten – een voor hen zo passend mogelijke keuze te laten maken uit de beschikbare behandelopties. Daarvoor is ‘Keuzehulp’ ontwikkeld: een online tool waardoor patiënten meer informatie krijgen zodat ze beter keuzes kunnen maken en meer begrip krijgen voor hun ziekte.

De Univé Paludanus Prijs werd dit jaar voor de zeventiende keer uitgereikt. Kijk voor meer informatie over de winnaar en de andere genomineerden op: www.unive.nl/paludanusprijs

Foto 1: Het project ‘Delft Shuttle City’ heeft de Univé Paludanus Prijs 2015 gewonnen

Bron: Univé

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen