Kinderen op bezoek op de Intensive Care

Array

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft de voorbereiding voor kinderen die op bezoek komen bij een naaste op de Intensive Care (IC) verbeterd. Uit gesprekken met ouders is gebleken dat een kind een bezoek op de IC als heel indrukwekkend kan ervaren. Een goede voorbereiding van het kind is daarom belangrijk. De IC heeft hier onder andere een fotoboekje voor ontwikkeld.

Voor een kind kan een bezoek aan een ouder of een familielid op de IC indrukwekkend zijn. Toch is het goed om een (klein)kind te laten zien waar de ouder of familielid verblijft en hoe het met hem/haar gaat. Zo wordt voorkomen dat een kind zelf gaat invullen (fantaseren) wat er aan de hand is. Ouders krijgen een folder mee waarmee ze hun kind kunnen voorbereiden. Kinderen krijgen op hun beurt het boekje ‘Jeroen op bezoek op de IC. In dit boekje wordt getoond wat het kind tijdens het bezoek ongeveer kan verwachten.

Verder is op de Intensive Care een koffer aanwezig met leesboekjes over het ziekenhuis en materialen die kunnen helpen om het kind verder voor te bereiden op het bezoek. Zo kan de verpleegkundige onder andere laten zien hoe het beademingslangetje eruit ziet. Ook zit er een speelgoedambulance of knuffel in de koffer.

Bron: Jeroen Bosch Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen