Vrouwencoach en verloskundige Diana Koster (50) overleden

Vrouwencoach en verloskundige Diana Koster is maandagochtend op 50-jarige leeftijd plotseling overleden aan de gevolgen een hersenbloeding in het Westeinde ziekenhuis overleden. Dit heeft haar familie maandagavond bekendgemaakt via sociale media. 

Naast Vrouwencoach en verloskundige was Diana Koster ook spreker, schrijfster en moeder. Ze gaf lezingen en workshops in heel Nederland, onder meer op TedX Amsterdam en de Nationale Dag van de Kraamzorg.

Diana Koster had een eigen verloskundige maatschap van 2000-2010 als eerstelijns verloskundige en was manager van de verloskundigenpraktijk in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. In haar werk zag ze dat (aankomende) moeders wel wat extra begeleiding konden gebruiken. Om in deze groeiende behoefte aan tijdelijke ondersteuning te voorzien heeft zij zich gespecialiseerd tot Vrouwencoach. Als vrouwencoach begeleidde ze vrouwen die een traumatische bevalling hadden gehad.

Daarnaast was zij één van de oprichters en bestuurslid van het Landelijk Kenniscentrum Psychiatrie en Zwangerschap (LKPZ). Met het boek Perfecte moeders bestaan niet bereikte zij al veel vrouwen die de stap naar hulpverlening/ondersteuning (nog) te groot vinden. Diana gaf die vrouwen een steuntje in de rug tijdens hun zwangerschap of in het moederschap. Begin maart van dit jaar verscheen haar laatste boek Perfecte bevallingen bestaan niet.

Wij wensen vooral haar man Niek en dochters Tess en Bregje heel veel sterkte met dit enorme verlies. Maar ook al haar beroepsgenoten en moeders wensen we sterkte. Zij zal ook door hen enorm ook enorm gemist worden. Wij zullen haar ook als prachtmens missen.

Het nieuws van haar overlijden heeft een grote schok teweeg gebracht o.a. onder haar volgers op Facebook. De familie meldt het fijn te vinden om te horen wat Diana voor de vrienden heeft betekend door een berichtje op haar facebookpagina achter te laten. Hier wordt massaal gebruik van gemaakt.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Vrouwencoach en verloskundige Diana Koster (50) overleden"

  1. Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

    de leegte…
    de stilte…
    Gisteren schreef je nog over luisteren in een rouwperiode. Wie luistert en nu naar jouw naasten. Wie heeft er nu nog oor voor vrouwen die een traumatische bevalling hebben gehad. Met jouw heengaan rest alleen nog de leegte en de stilte…

    Heel veel sterkte

Comments are closed.

Recente artikelen