Vrouwencoach en verloskundige Diana Koster (50) overleden

1
16573

Vrouwencoach en verloskundige Diana Koster is maandagochtend op 50-jarige leeftijd plotseling overleden aan de gevolgen een hersenbloeding in het Westeinde ziekenhuis overleden. Dit heeft haar familie maandagavond bekendgemaakt via sociale media. 

Naast Vrouwencoach en verloskundige was Diana Koster ook spreker, schrijfster en moeder. Ze gaf lezingen en workshops in heel Nederland, onder meer op TedX Amsterdam en de Nationale Dag van de Kraamzorg.

Diana Koster had een eigen verloskundige maatschap van 2000-2010 als eerstelijns verloskundige en was manager van de verloskundigenpraktijk in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. In haar werk zag ze dat (aankomende) moeders wel wat extra begeleiding konden gebruiken. Om in deze groeiende behoefte aan tijdelijke ondersteuning te voorzien heeft zij zich gespecialiseerd tot Vrouwencoach. Als vrouwencoach begeleidde ze vrouwen die een traumatische bevalling hadden gehad.

Daarnaast was zij één van de oprichters en bestuurslid van het Landelijk Kenniscentrum Psychiatrie en Zwangerschap (LKPZ). Met het boek Perfecte moeders bestaan niet bereikte zij al veel vrouwen die de stap naar hulpverlening/ondersteuning (nog) te groot vinden. Diana gaf die vrouwen een steuntje in de rug tijdens hun zwangerschap of in het moederschap. Begin maart van dit jaar verscheen haar laatste boek Perfecte bevallingen bestaan niet.

Wij wensen vooral haar man Niek en dochters Tess en Bregje heel veel sterkte met dit enorme verlies. Maar ook al haar beroepsgenoten en moeders wensen we sterkte. Zij zal ook door hen enorm ook enorm gemist worden. Wij zullen haar ook als prachtmens missen.

Het nieuws van haar overlijden heeft een grote schok teweeg gebracht o.a. onder haar volgers op Facebook. De familie meldt het fijn te vinden om te horen wat Diana voor de vrienden heeft betekend door een berichtje op haar facebookpagina achter te laten. Hier wordt massaal gebruik van gemaakt.

1 REACTIE

  1. de leegte…
    de stilte…
    Gisteren schreef je nog over luisteren in een rouwperiode. Wie luistert en nu naar jouw naasten. Wie heeft er nu nog oor voor vrouwen die een traumatische bevalling hebben gehad. Met jouw heengaan rest alleen nog de leegte en de stilte…

    Heel veel sterkte

Comments are closed.