Franciscus Gasthuis & Vlietland wint Timmie award!

0
2334
Karen Kruijthof (links), lid Raad van Bestuur Franciscus Gasthuis & Vlietland neemt de Timmie award in ontvangst.

Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft tijdens het DaDa Gala op vrijdag 22 april de Timmie award in ontvangst mogen nemen. Deze award wordt ieder jaar aan een zorginstelling uitgereikt die een toonaangevend project samen met Stichting DaDa heeft weten te realiseren.

Niemand ligt voor zijn plezier in het ziekenhuis. Om het verblijf van onze patiënten te kunnen veraangenamen, worden door het Franciscus Vriendenfonds projecten gesteund die niet uit het reguliere (zorg)budget kunnen worden gefinancierd.

Samen met Stichting DaDa hebben wij al vele mooie projecten mogen realiseren waardoor wij nog meer lachende gezichtjes zien in ons ziekenhuis. Wij zijn dan ook ontzettend blij met deze mooie prijs!

Gerealiseerde projecten
Afgelopen jaar hebben wij met Stichting DaDa in Franciscus Gasthuis de kinderhoek in Assisi Plaza en het project ‘kindvriendelijk maken van de wachtruimte van de polikliniek Kindergeneeskunde’ gerealiseerd. Daarnaast is er voor gezorgd dat kinderen op de Kinderafdeling een Online Dagboek bij kunnen houden op tablets. Via een tablet kunnen zij inloggen in hun eigen ‘Online Dagboek’, hierin kunnen zij verhalen en gedichten kwijt, om zo hun emoties van zich af te schrijven en de opnameperiode te verwerken. Ook gebruikt de pedagogisch medewerker de tablets om zieke kinderen te laten zien wat er tijdens hun opname of operatie gaat gebeuren.

Karen Kruijthof, lid Raad van Bestuur Franciscus Gasthuis & Vlietland: ‘Voor kinderen is het extra spannend om een ziekenhuis te bezoeken. Het is belangrijk dat zij zich op hun gemak voelen, zodat het ook mogelijk wordt om iets uit te leggen of een onderzoek te kunnen doen. Daarom is het van groot belang dat het ziekenhuis en de wachtkamers kindvriendelijk zijn. Er moet voldoende afleiding zijn, zodat het kind het ziek zijn even kan vergeten.’

Stichting DaDa
Stichting DaDa zet zich in om het verblijf van kinderen in zorginstellingen te verbeteren. De stichting richt zich op projecten die niet uit normale middelen van het ziekenhuis of de gezondheidszorg kunnen worden gefinancierd.

Franciscus Gasthuis & Vlietland wint Timmie award!
Franciscus Gasthuis & Vlietland wint Timmie award! Karen Kruijthof (links), lid Raad van Bestuur Franciscus Gasthuis & Vlietland neemt de Timmie award in ontvangst.