Bestuur Stichting VUmc Fonds compleet na toetreding Prof. dr Jan Rauwerda en Ds Ruben van Zwieten

Array

Prof. dr Jan Rauwerda en Ds Ruben van Zwieten zijn per 1 mei 2016 toegetreden tot het bestuur van Stichting VUmc Fonds. Rauwerda neemt in juni a.s. de functie van voorzitter van Stichting VUmc Fonds over van John de Die, die deze functie tot dusver heeft waargenomen. In het nu volledige bestuur vervult John de Die vanaf juni de functie van penningmeester en mr. Ine van Hest die van secretaris.

Prof dr. Jan Rauwerda was tot eind maart 2015 vaatchirurg bij VUmc en Hoogleraar Heelkunde. Rauwerda is nog verbonden aan VUmc als voorzitter van de medisch ethische toetsingscommissie, die wetenschappelijke onderzoeksvoorstellen beoordeelt. Daarnaast is hij Lid Raad van Toezicht Albert Schweitzer Ziekenhuizen, NIAZ auditor en Bestuurslid bij Stichting Diabetic Foot. Over zijn bijdrage aan Stichting VUmc Fonds, zegt Rauwerda: ’Onderzoek is dé basis voor betere zorg!’

Ds. Ruben van Zwieten is predikant en initiatiefnemer van De Nieuwe Poort, een huis voor ontmoeting en inspiratie aan de Amsterdamse Zuidas en in Rotterdam. Sinds oktober 2014 is Van Zwieten lid van de Monitoring Commissie Code Banken. In december 2014 werd hij door de Volkskrant uitgeroepen tot de top 5 meest invloedrijke mensen van de toekomst.

Over zijn betrokkenheid bij het VUmc Fonds zegt Van Zwieten: ‘Pas als je ziek wordt, realiseer je hoe je je gezondheid als iets vanzelfsprekends zag. Graag draag ik indirect bij aan al het goede werk om mensen weer te bevrijden uit hun ziekte en terug te brengen naar gezondheid.’

Stichting VUmc Fonds werft financiën voor aanvullend medisch wetenschappelijk onderzoek en patiëntenzorg in VUmc, met een focus op neurologie en oncologie. Dankzij het Fonds kan VUmc extra onderzoek doen naar betere behandelingen van Alzheimer, MS en bepaalde vormen van kinderkanker. Stichting VUmc Fonds is opgericht in 2000 en werft jaarlijks circa € 3 miljoen onder particulieren, bedrijven en vermogensfondsen. De Stichting wordt ondersteund door het team Sponsoring & Fondsenwerving van VUmc.

Recent heeft VUmc haar fondsenwervende organisatie geprofessionaliseerd door Stichting VUmc Fonds verder te verzelfstandigen en een Raad van Toezicht te benoemen. Nu het eind van dit proces in zicht is, verlegt het bestuur de aandacht naar het ontwikkelen van een succesvolle strategie voor de toekomst, waardoor filantropie een grotere rol zal spelen in de financiering van excellent medisch onderzoek.

Bron: Stichting VUmc Fonds

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen