Mogelijk nieuwe molecuul tegen ziekte van Alzheimer

Array

Chemicus Corien de Graaff onderzocht voor haar promotieonderzoek de toepasbaarheid van biokatalyse in organische synthese. Zij focuste zich voornamelijk op de ontwikkeling van alternatieve wijzen voor het maken van biologisch actieve stoffen. Dit resulteerde onder andere in een breed toepasbare methode voor de synthese van moleculen met een hoog therapeutisch potentieel tegen de ziekte van Alzheimer. Daarnaast ontdekte zij dat een compleet ander molecuul kan worden geproduceerd door de reactiecondities een klein beetje te veranderen. Het lijkt erop dat ook dit nieuwe molecuul kan worden ingezet tegen de ziekte van Alzheimer.

  • Startdatum 02-05-2016
  • Tijd 11.45
  • Locatie Aula
  • Titel Cascade Reactions with a Twist. Chemoenzymatic Synthesis of Biologically Relevant Heterocycles
  • Spreker C. de Graaff
  • Promotor prof.dr.ir. R.V.A. Orru, dr. E. Ruijter
  • Onderdeel Faculteit der Exacte Wetenschappen
  • Categorie Exacte wetenschappen
  • Evenementtype Promotie

Meer informatie over het proefschrift in VU-DARE

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen