Chijs van Nieuwenhuizen benoemd tot hoogleraar Transformeren voor de Jeugd @ChijsvanN

Prof. dr. Chijs van Nieuwenhuizen is per 1 mei 2016 benoemd tot bijzonder hoogleraar op de leerstoel Transformeren voor de Jeugd. De leerstoel is ingebed in Tranzo, het wetenschappelijk centrum voor zorg en welzijn aan Tilburg University, en binnen Tranzo verankerd in de Academische Werkplaats Jeugd.

De nieuwe leerstoel is gericht op jongeren van min (-) 9 maanden tot 23 jaar en hun ouders/ opvoeders die ondersteuning nodig hebben bij opvoed- en opgroeivraagstukken.

Het onderzoek heeft een multidisciplinair karakter met relaties naar de sociale, medische, beleids- en rechtswetenschappen. Betrokkenheid van deze disciplines richt zich op proces- en evaluatief onderzoek naar factoren die van invloed zijn op de veranderingen in de zorg voor jeugdigen. Onderzoeksvragen die aan de orde komen zijn onder meer: wat betekent de transformatie binnen de jeugdzorg voor jongeren en hun familie, voor het handelen van professionals en voor de context waarbinnen de zorg na de transitie geleverd dient te worden.

De leerstoel wordt gefinancierd door een groot aantal partijen uit de sectoren gemeenten, welzijn, jeugd-ggz, jeugd-lvb, kinderopvang en kennisinstituten, te weten K2 groep, GGzEindhoven en de Kempen, GGzBreburg, Avans, Fontys, GGD West-Brabant, het PON, Topaze, Amarant, Gemeente Eindhoven, Gemeente Breda, en Kanteel Kinderopvang. Naast genoemde organisaties zijn bij de Academische Werkplaats Jeugd ook LOC Zeggenschap in zorg, GGD Brabant-Zuidoost en Stichting Jeugdzorgberaad Noord-Brabant betrokken (Juzt, Kompaan & De Bocht, BJ-Brabant, Combinatie Jeugdzorg, Oosterpoort en Maashorst).

Symposium Transformatie in uitvoering
Op 23 mei 2016 organiseert Tranzo het symposium Transformatie in uitvoering, samen aan het werk in de Academische Werkplaats Jeugd. Voor meer informatie en aanmelding, zie www.tilburguniversity.edu/tranzo.

Bron: Universiteit Tilburg

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen