Cristal Therapeutics benoemt Edwin Klumper tot Chief Medical Officer

Biotech-onderneming Cristal Therapeutics uit Maastricht heeft de benoeming bekendgemaakt van Edwin Klumper tot Chief Medical Officer. Hij wordt binnen Cristal Therapeutics verantwoordelijk voor de klinische strategie en de ontwikkeling van de pijplijn van nano-medicijnen tegen onder andere kanker. Klumper is afkomstig van het Amsterdamse SMS Oncologie, waarvan hij mede-oprichter is.

Cristal Therapeutics ontwikkelt nieuwe medicijnen tegen kanker en andere aandoeningen, zoals chronische ontstekingsziekten, door bestaande en nieuwe geneesmiddelen in te sluiten in polymeer nano-bolletjes van 100 nm, met behulp van de gepatenteerde CriPec® technologie. Deze bolletjes zorgen voor een verbeterde verdeling over het lichaam en een selectievere vrijgave van de geneesmiddelen op de gewenste plek, zoals in tumoren in het geval van antikankergeneesmiddelen. De effectiviteit en veiligheid van de geneesmiddelen ingesloten in de CriPec® nanobolletjes worden in verschillende preklinische studies onderzocht.Edwin Klumper

Vorig artikelBeroerte, aandacht voor patiënt én mantelzorger
Volgend artikelInformatiemarkt Dag van de Beroerte Diakonessenhuis Utrecht
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.