Lage waarden radon in Nederlands grondwater en drinkwater

De metingen van radon in grond- en drinkwatermonsters uit Overijssel en Limburg laten zien dat er weinig radon in zit. Een vergelijking met de resultaten uit de vorige meetcampagne in 1995 laat zien dat het radon-222 gehalte in het grondwater in Nederland zich op een laag en constant niveau bevindt.

De metingen zijn verricht in het kader van het nationale drinkwatermonitoringprogramma. In het grondwater zijn alle meetwaarden onder de 20 Bq/l en in het daaruit geproduceerde drinkwater onder de 10 Bq/l. De grenswaarde van 100 Becquerel per liter (Bq/l) wordt niet overschreden. Dat betekent dat het niet nodig is om de bepaling van radon in het nationale drinkwatermonitoringprogramma op te nemen.

Bron: RIVM

BRONRIVM
Vorig artikelInformatiemarkt Dag van de Beroerte Diakonessenhuis Utrecht
Volgend artikelVoortgang in strijd tegen kinkhoest
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.