Nieuwe Patiëntenvereniging HOOFD –HALS

Array

1 mei 2016 nieuwe Patiëntenvereniging HOOFD –HALS
De wens was er al lang bij patiënten, medici, paramedici en subsidieverstrekkers en per 1 mei is het dan zover:  er is nu één patiëntenvereniging voor alle mensen met kanker in het hoofd-hals gebied

HOOFD-HALS

Patiëntenvereniging voor mensen geraakt door een hoofd-halstumor

De vereniging is ontstaan uit een fusie van Stichting Klankbord en Patiëntenvereniging NSvG. HOOFD-HALS maakt deel uit van de NFK (Levenmetkanker).

Eén krachtige patiëntenvereniging heeft voordelen:

  • Met een grotere achterban kunnen de belangen van de achterban beter behartigd worden.
  • Samen weten de organisaties meer over de effecten van de behandelingen en kunnen daardoor betere voorlichting geven.
  • Qua lotgenotencontacten vullen de organisaties elkaar mooi aan, waardoor samen een uitgebreider scala aan mogelijkheden kan worden aangeboden.
  • Samen kunnen de organisaties efficiënter de noodzakelijke administratie verzorgen.

 

Natuurlijk blijven belangrijke pijlers van beide organisaties overeind (en soms zelfs uitgebreid):

  • Een gezamenlijk nieuw magazine vanaf augustus 2016
  • Een gezamenlijke website met informatie over de aandoeningen. Maar ook informatie over bijeenkomsten, mogelijkheden voor lotgenotencontact en de nieuwste ontwikkelingen. www.patientenvereniginghoofdhals.nl. Deze site is vanaf 16 mei online.
  • De zeer gewaardeerde voorlichting aan laryngectomiepatiënten voor en na de operatie.
  • Lotgenotencontact tijdens Kringbijeenkomsten, in inloophuizen, telefonisch en per mail . Maar ook een huisbezoek is mogelijk.
  • Belangenbehartiging bij bijvoorbeeld de ziekenhuizen, de zorgverzekeraars en de overheid over onder andere de kwaliteit en betaalbaarheid van zorg.
  • Het inbrengen van het patiëntenperspectief in wetenschappelijk onderzoek.

Namens het bestuur van Patiëntenvereniging HOOFD-HALS,

Rob Burdorf en Pauline Roelfzema,

Voorzitter en vicevoorzitter van Patiëntenvereniging HOOFD-HALS en voormalige voorzitters van respectievelijk de NSvG en Stichting Klankbord.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen