Lancering Samen Sterk (nieuw televisieprogramma over de zorg)

Aanstaande zaterdag 7 mei zal in een 7-delige reeks het nieuwe zorg programma Samen Sterk van start gaan bij SBS6. Samen Sterk is een televisieprogramma waarin presentatrices Dian Biemans en Angela van den Broek laten zien hoe we als land, als zorgverlener en als cliënt samen sterk kunnen staan. Of het nou gaat om gezinsbegeleiding, langer thuis blijven wonen, ICT oplossingen of onderzoeken; door samen naar oplossingen en antwoorden te zoeken, kunnen we er samen voor zorgen dat we de toekomst sterker tegemoet treden. Niemand hoeft dit alleen te doen en voor iedereen is er een oplossing mogelijk. In Samen Sterk worden deze oplossingen getoond door vaak actuele vragen en situaties die momenteel spelen binnen Nederland. Samen Sterk biedt op deze wijze een platform om kennis te maken met diverse zorgspecialisten.

De eerste aflevering zal geheel in het teken staan van zorg. Van beeldbellen om zorg voor mensen met een verstandelijke beperking makkelijk te maken, tot thuiszorg op maat. Van moderne toepassingen zoals een webbased zorgomgeving en een OV applicatie, tot de mogelijkheden die er zijn wanneer je in een situatie verkeerd waarin er sprake is van huiselijk geweld.
De eerste reactie van de zender na het zien van deze aflevering was uitermate positief. Ze waren enorm enthousiast over de mooie verhalen die er voorbij komen.

Benieuwd naar al deze verhalen en mogelijkheden? Kijk dan vanaf 7 mei elke zaterdag om 16.30 uur naar Samen Sterk.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen