Jouw Omgeving in de finale van Europese eHealth competitie

Array

Jouw Omgeving is als één van vijf bedrijven door naar de finale van de Europese eHealth competitie. De winnaar zal 9 juni in Amsterdam bekend worden gemaakt tijdens de HIMSS eHealth week, het grootste eHealth evenement van Europa.

De HIMSS eHealth week is een jaarlijks evenement dat wordt georganiseerd door het land dat voorzitter is van de Europese Unie. Aangezien Nederland dit jaar voorzitter van de EU is, zal van 8 tot en met 10 juni de eHealth week plaatsvinden in de Beurs van Berlage te Amsterdam.

De Europese eHealth competitie is de grootste wedstrijd op dit gebied en trekt honderden deelnemers uit alle lidstaten van de EU. Jouw Omgeving is als enige Nederlandse finalist opgenomen in de categorie “Champions”, bedrijven die de start-up fase voorbij zijn en met serieuze opschaling bezig zijn. Specifieke criteria waar tijdens de selectie op wordt gelet, zijn innovativiteit van de oplossing, implementatie bij eindgebruikers, en impact op korte termijn en meerdere vlakken (patiënten, professionals, economisch).

Jouw Omgeving is een eHealth platform dat cliënten en hun netwerk de mogelijkheid geeft om een actieve rol in de behandeling te spelen. Het platform geeft laagdrempelig toegang tot beveiligde communicatiekanalen zoals chat, berichtenverkeer en beeldbellen. Het platform is volledig transparant en cliënten hebben de mogelijkheid om hun dossier, behandelplan en rapportages niet alleen in te zien, maar hier zelf ook actief in te werken. Jouw Omgeving heeft een grote selectie aan eHealth tools en modules om niet alleen te kunnen communiceren en registreren, maar ook om echt online aan de behandeling te werken. Visueel ontwerp en de gebruikerservaring hebben vanaf het begin een leidende rol gespeeld in de ontwikkeling van het platform.

Robbert Slotman, mede-oprichter van Jouw Omgeving: “Samen met onze partners hebben wij de afgelopen jaren keihard gewerkt om een platform te bouwen dat verder gaat dan alleen mooie techniek en echt een verschil kan maken in het leven van cliënten. Deze finaleplek is een bewijs dat dit gelukt is.”

Jouw Omgeving staat voor jouw hulp, op jouw moment, op jouw plek en biedt met haar
online-oplossingen de mogelijkheid om de zorg effectiever, efficiënter en transparanter te maken met een grote rol voor de cliënt. Jouw Omgeving geeft invulling aan actuele
thema’s als eigen regie, zelfredzaamheid, inzet sociale netwerk van cliënten en intergrale hulpverlening op een slimme, gebruiksvriendelijke en veilige manier.

Jouw Omgeving wordt geroemd door Minister Schippers (VWS) als ambitieus en
inspirerend blended care platform: een ontmoetings- en behandelplek voor cliënten,
zorgverleners en mantelzorgers. Volgens de minister een illustratie van de potentie van
ICT om de zorg te verbeteren en zorgverleners in de praktijk te inspireren.
De oplossingen van Jouw Omgeving worden momenteel ingezet door zorgaanbieders en
zorgprofessionals in het brede Sociaal Domein, sociale wijkteams, jeugdzorg, GGZ, LVB en gehandicaptenzorg en worden gebruikt door meer dan 23.000 gebruikers.

Bron: Jouw Omgeving

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen