Eerste award voor mensen met een beperking’

0
630

Acteurs hebben de Oscars, televisiepresentatoren de Gouden Televizierring. Vanaf dit jaar is er ook een award voor mensen met een beperking die anderen inspireren: de Gouden Venus van Milo. Vanaf 9 mei kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen via www.top100onbeperkt.nl Op 27 mei worden de winnaar en de top 10 bekend gemaakt tijdens de Supportbeurs in Utrecht door Edzo Doeve, algemeen directeur van coöperatie DELA.

Wie zijn de 100 meest inspirerende mensen met een beperking van Nederland? Bekende en minder bekende Nederlanders hebben een notering in de lijst ‘Onbeperkte 100’ gekregen. De lijst is tot stand gekomen door een oproep om mensen met een beperking hiervoor aan te melden. Hier werd veel gehoor aan gegeven: zo’n 700 mensen nomineerden een ander. Op de site is terug te lezen waarom deze mensen genomineerd zijn.

Erkenning waardevolle rol
De Gouden Venus van Milo is in het leven geroepen door het goededoelenfonds van coöperatie DELA: ‘Iedereen wil van betekenis zijn, we willen er allemaal toe doen,’ aldus Edzo Doeve, algemeen directeur van DELA.’ Van betekenis zijn maakt dat je je gewaardeerd voelt en meetelt in onze samenleving. Er zijn veel goede voorbeelden in Nederland van mensen met een beperking die van enorme waarde zijn voor anderen en de maatschappij. Dat wordt nog onvoldoende erkend. Wij willen hen graag in het zonnetje zetten met deze award!’

Naast De Gouden Venus van Milo ontvangt de winnaar van het DELA goededoelenfonds 10.000 euro, te besteden aan een goed doel waar hij/zij persoonlijk bij betrokken is. Nummer twee en drie op de lijst ontvangen de zilveren en bronzen Venus van Milo met daaraan een bedrag gekoppeld van respectievelijk 5.000 euro en 2.500 euro.

DELA goededoelenfonds
Met het thema ‘Onbeperkt!’ nodigt het DELA goededoelenfonds mensen met een beperking uit om, als vrijwilliger, iets goeds te doen voor een ander. Samen met leden en medewerkers van coöperatie DELA. Door iets goeds te doen voor een ander geven we het leven meer betekenis. Het is de bedoeling dat mensen met een beperking het project uitvoeren.

Bij coöperatie DELA geloven we in een waardig afscheid voor iedereen, maar we geloven vooral dat we er zijn voor elkaar. We willen dat iedereen ervaart dat hij meedoet en ertoe doet. Want we zijn niet gelijk, maar wel gelijkwaardig.

Vorig artikel12 mei Dag van de Verpleging!
Volgend artikelDe actieve patiënt als utopie
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.