(Inter)nationale oogziekenhuizen werken in Rotterdam samen aan innovatie

Van woensdag 25 mei t/m zondag 29 mei organiseert Het Oogziekenhuis Rotterdam in nauwe samenwerking met Het Oogzorgnetwerk de jaarlijkse bijeenkomst van de World Association of Eye Hospitals (WAEH) in Rotterdam. Tijdens dit internationale event komen excellente oogziekenhuizen uit meer dan 30 landen bijeen om kennis te delen en daarmee innovatie op oogheelkundig gebied te stimuleren. Daarnaast zijn ook de afdelingen oogheelkunde van ziekenhuizen nationaal aangesloten bij Het Oogzorgnetwerk aanwezig om kennis binnen het internationale netwerk te halen en te brengen.

Tijdens het vierdaagse programma komen innovatieve onderwerpen aan bod zoals 3D-technologie, robotica in de operatiekamer, oogheelkundige thuiszorg en inspirerende voorbeelden vanuit het bedrijfsleven. Kees Sol, lid Raad van Bestuur van Het Oogziekenhuis en voormalig voorzitter en oprichter van de WAEH: “Wij zijn zeer verheugd om dit internationale gezelschap in Rotterdam te mogen ontvangen. Het programma sluit aan bij het innovatieve karakter van Het Oogziekenhuis en de stad Rotterdam.”

Wereldwijde kennisdeling
Het Oogziekenhuis Rotterdam is een van de initiatiefnemers van de WAEH, het wereldwijde platform van excellente oogziekenhuizen met 39 leden van over de hele wereld. Het platform is gericht op kennisuitwisseling en het delen van best practices op het gebied van de oogheelkunde. Door buiten de grenzen en mogelijkheden van het eigen land én de sector te kijken wordt innovatie gestimuleerd en de kwaliteit van oogzorg verhoogd. Het thema van de bijeenkomst is dan ook ‘Beyond borders’.

Het internationale evenement wordt gecombineerd met de landelijke Oogzorgnetwerkdag, die jaarlijks door Het Oogzorgnetwerk, een initiatief van Het Oogziekenhuis Rotterdam, wordt georganiseerd. Tijdens deze dag komen afdelingen oogheelkunde uit Nederlandse ziekenhuizen bijeen om kennis uit te wisselen. Met het combineren van de twee events wordt een brug gevormd tussen internationale en nationale kennisuitwisseling.

Het vierdaagse evenement wordt bijgewoond door deelnemers afkomstig vanuit meerdere disciplines binnen de oogheelkunde, waaronder bestuurders, oogartsen, management en verpleegkundigen. Gedurende de week wonen deze deelnemers presentaties bij van vooraanstaande sprekers vanuit de (inter)nationale (oog)zorg, maar ook van sprekers van buiten de sector, waaronder het Havenbedrijf Rotterdam, Schiphol en vanuit de sportwereld.

Bron: Oogziekenhuis Rotterdam

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen