Eerste exemplaar boek over verpleegkunde UMC Utrecht uitgereikt

Array

Op de Dag van de Verpleging, donderdag 12 mei, heeft Margriet Schneider, voorzitter raad van bestuur, het eerste exemplaar van het boek ‘Verpleegkunde UMC Utrecht verbindt’ in ontvangst genomen. Zij kreeg het boek van Eline de Kok, voorzitter van het Verpleegkundig Convent UMC Utrecht. Het boek is uitgebracht ter gelegenheid van het 20-jarige jubileum van het Verpleegkundig Convent UMC Utrecht.

In het boek komen 26 medewerkers uit het verpleegkundige vak aan het woord. Zij vertellen allemaal over iets bijzonders wat ze hebben bereikt en waarom ze daar trots op zijn. Zo komt de ontwerper van een nieuwe nekkraag aan het woord en een verpleegkundige die vertelt over haar onderzoek naar angst bij kankerpatiënten in de palliatieve fase. Ook vertellen zij waarom zij juist bij het UMC Utrecht werken en wat hun ambitie is? Het Verpleegkundig Convent hoopt dat de verhalen een inspiratie voor andere verpleegkundigen zijn om ook eens in hun eigen werk stil te staan bij de vraag ‘Hoe kan ik mijn patiëntenzorg beter doen?’. Het Verpleegkundig voorkant-boekConvent wil niet alleen meer zichtbaarheid van de mooie dingen die in het verpleegkundige vak gebeuren, maar ook samen met de regiegroep verpleegkunde intern de krachten verder bundelen. Vandaar de titel van het boek ‘Verpleegkunde UMC Utrecht verbindt’.

Verpleegkundig convent
Het Verpleegkundig Convent is een officieel en onafhankelijk adviesorgaan dat door de raad van bestuur is aangesteld om te adviseren over zaken die de verpleegkundige zorg aangaan.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen