Groei in Nederland voornamelijk door natuurlijke aanwas

Vanaf het begin van de eeuw tot 2015 nam de bevolking van de EU met ruim 4,5 procent toe. Ruim een vijfde daarvan kwam door natuurlijke aanwas. In Nederland kon een veel groter deel, bijna drie kwart, van de groei hierdoor worden verklaard. Dat meldt CBS.

In vergelijking met andere EU-landen is een groot deel van de groei van de Nederlandse bevolking het gevolg van natuurlijke aanwas. Dit saldo van geboorte en sterfte was goed voor 72 procent van de bevolkingsgroei.

Migratie speelde tussen 2000 en 2015 een relatief kleine rol, in tegenstelling tot de periode daarna. In totaal nam de Nederlandse bevolking met 6,5 procent toe.
In de 28 landen van de EU samen kwam ruim een vijfde van de bevolkingsgroei door een geboorteoverschot en bijna vier vijfde door migratie. Kinderen van migranten zijn meegerekend bij het geboortesaldo.
Ondanks het dalende aantal geboorten krijgen Nederlandse vrouwen nog relatief veel kinderen vergeleken met vrouwen in andere EU-landen. Daarnaast kende Nederland in de periode van 2003 tot 2007 een vertrekoverschot: er gingen meer emigranten weg dan dat er immigranten bij kwamen.

Bron: CBS

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen