Nieuwe patiëntvriendelijke bedden in Meander Medisch Centrum

Array

Alle patiëntenbedden op de verpleegafdelingen van Meander Medisch Centrum worden komende maand vervangen door nieuwe hoog-laag bedden. In totaal worden er ruim 500 bedden vervangen.

Het comfortabele hoog-laag bed biedt voordelen voor patiënten en medewerkers. Het is een
patiëntvriendelijk bed, door de hoog-laag stand waarbij de laagste stand bijna tot de grond komt. Dit biedt extra veiligheid voor patiënten met valgevaar, zoals kwetsbare ouderen en kinderen.

Op alle bedden kan een Safe Sense Bed-Uitstap alarmsysteem worden aangesloten dat een signaal geeft op het Verpleegkundig Oproep Systeem. Daarnaast beschikt het bed over een vierseizoenenmatras voor extra comfort, een reanimatiestand, noodknop, verlichting onder het bed en bedplaat voor verlenging. Vijf wielen zorgen voor extra mobiliteit. De oude bedden worden via leverancier Wissner-Bosserhoff bestemd voor hergebruik.

Bron: Meander Medisch Centrum

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen