Internationale onderzoekers buigen zich in Antwerpen over ziekteverwekkers

De 13de conferentie “Moleculaire Epidemiologie en Evolutionaire Genetica van Infectieziekten” (MEEGID XIII) is dé toonaangevende wetenschappelijke bijeenkomst over de moleculaire evolutie van alle ziekteverwekkers: virussen, bacteriën, schimmels, parasieten en prionen. Ook actuele gezondheidsproblemen zoals hiv/aids, ebola, malaria, tuberculose en andere infectieziekten komen aan bod. Meer dan 200 internationale topexperts komen tussen 11 en 13 mei voor de conferentie naar het Antwerpse Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG).

De door Elsevier georganiseerde MEEGID-congressenreeks brengt wetenschappers in contact met onderzoekers buiten het eigen vakgebied. Tijdens plenaire lezingen en symposia worden gemeenschappelijke thema’s besproken, zoals bevolkingsgenetica, evolutie, soortvorming, bio-informatica en genoomstudies.

“Om steeds beter te worden, moet je als onderzoeker ook wetenschappers uit andere disciplines ontmoeten. Dat inspireert en leidt tot nieuwe ideeën. Wij zijn er trots op dat topwetenschappers uit de hele wereld naar Antwerpen komen, want MEEGID is een uniek forum voor kruisbestuiving tussen evolutionaire wetenschap en biomedisch onderzoek naar infectieziekten,” aldus prof. dr. Jean-Claude Dujardin, hoofd van het Departement Biomedische Wetenschappen van het ITG.

Bron: ITG Antwerpen