St. Anna Ziekenhuis biedt gezamenlijke trainingen Nationale Diabetes Challenge 2016

De diabetespoli van het St. Anna Ziekenhuis Geldrop gaat de uitdaging aan. Van 17 mei tot en met 15 oktober doen zij mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC). Een evenement waarbij zij lokaal mensen met diabetes in beweging willen brengen. Vanaf 17 mei biedt het Anna in samenwerking met LOGO, een vereniging voor wandel- en hardloopsport in Geldrop, wekelijks een gezamenlijke wandeltraining aan. Deze training vindt plaats op dinsdagavond en start om 19.00 uur. De challenge richt zich in eerste instantie op mensen met diabetes, maar ook mensen zonder diabetes zijn van harte welkom.

De challenge
Met ondersteuning van de Bas van de Goor Foundation organiseren lokale zorgprofessionals (zoals huisartsen, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, diëtisten, diabetes- en wijkverpleegkundigen) een lokale wandelchallenge. In 16 tot 20 weken wordt wekelijks één keer gezamenlijk gewandeld.

Zo trainen de deelnemers stap voor stap richting de ‘finale’. Deze vindt plaats tijdens de Nationale Diabetes Challenge Week van 12 t/m 15 oktober 2016. In die week wandelen de deelnemers, afhankelijk van hun persoonlijke voorkeuren en trainingsopbouw, vier dagen achtereen. De eerste drie dagen in de eigen woonomgeving omgeving en de laatste dag (15 oktober) in de omgeving van Paleis Het Loo. Hier leggen alle deelnemers gezamenlijk de laatste kilometers af en finishen op het Challenge Diabetes Festival.

Samen trainen
De diabetespoli van het St. Anna Ziekenhuis ondersteunt dit initiatief van harte. In samenwerking met wandel- en hardloopvereniging LOGO en een bewegingsagoog werkzaam bij de woonzorgcentra van Ananz, biedt zij vanaf 17 mei wekelijks een gezamenlijke wandeltraining aan. Deze start om 19.00 uur vanaf locatie: Zwembadweg 3, voor zwembad de Smelen. Tijdens deze training is altijd een zorgprofessional van de diabetespoli van het St. Anna Ziekenhuis aanwezig.
Het doel is om in ieder geval 5 km te kunnen wandelen. Langere afstanden 10 en 20 km zijn ook mogelijk.

De diabetespoli van het St. Anna Ziekenhuis is één van de 120 locaties in Nederland die meedoet aan de challenge. In Geldrop nemen meerdere lokale zorgverleners deel aan de challenge.

Deelnemen?
Bent u onder behandeling in het St. Anna Ziekenhuis en heeft u interesse om samen met het diabetesteam van het St. Anna Ziekenhuis deel te nemen aan dit sportieve evenement? Schrijf u dan in via de site www.nationalediabeteschallenge.nl. Hier klikt u op de knop ‘Doe mee’ en kiest u bij de locatie Geldrop voor het team ‘St. Anna’. Op de site vindt u ook veel (praktische) achtergrondinformatie.

Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation met als doel een structurele bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven van mensen met diabetes in Nederland.

Bron: St. Anna Zorggroep