Voorgoed een eind aan allergie bij kinderen

0
1281

Het Deventer Ziekenhuis opent op woensdag 18 mei officieel zijn vernieuwde Kinder Allergie Behandelcentrum. Dat gebeurde met een informatieavond over de beste behandeling voor kinderen met allergieklachten.

Het aantal kinderen met allergische klachten stijgt snel. Daardoor groeit de behoefte aan gespecialiseerde allergiezorg. Om in de wijde regio van Oost-Nederland aan die vraag te voldoen, opent het Deventer Ziekenhuis een speciaal Kinder Allergie Behandelcentrum (KinderABC).

Dit nieuwe centrum heeft een helder doel: kinderen met allergieklachten helpen zo snel mogelijk weer een ‘normaal’ leven te laten leiden. Want allergische klachten hebben vaak een grote impact op kind, gezin, omgeving en sociale activiteiten. Het nieuwe centrum wil ervoor zorgen dat kinderen (en ouders) niet onnodig lang rondlopen met klachten en wil kinderen weer plezier en zelfvertrouwen geven.

Het KinderABC biedt de beste behandelingen, korte wachttijden en één aanspreekpunt voor alle vragen. Verder zijn twee van de zeven in Nederland beschikbare kinderarts-allergologen aan het centrum verbonden. Op 18 mei werd het KinderABC officieel geopend met een informatieavond voor ouders en naasten van kinderen met allergieproblemen. Tijdens de avond werd onder meer informatie gegeven over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van allergiezorg en worden provocatietesten, immunotherapie en huidtesten toegelicht.

Bron: Deventer Ziekenhuis – KinderABC