Jan Herweijer per 1 juni 2016 directeur coöperatie Jeugdgezondheidszorg 0-18 Almere

Array

Jan Herweijer (57 jaar) is door Cees Verdam, directeur Publieke Gezondheid van GGD Flevoland en Lidy Hartemink, voorzitter raad van bestuur van Zorggroep Almere benoemd tot directeur van de coöperatie Jeugdgezondheidszorg 0-18 Almere. Jan Herweijer wordt per 1 juni a.s. integraal verantwoordelijk voor de aansturing van de circa 150 medewerkers die in Almere werkzaam zijn in de jeugdgezondheidszorg bij Zorggroep Almere en GGD Flevoland. Daarnaast is Jan verantwoordelijk voor de uitvoering van de dienstverlening en diensten die betrekking hebben op het preventieve zorgaanbod en het beleid binnen de Jeugdgezondheidszorg 0-18 in Almere.

Jan Herweijer
Jan Herweijer woont samen met zijn vrouw in Almere, heeft twee zoons (25 en 27 jaar) en is sinds 1993 werkzaam bij Zorggroep Almere. Tot 2007 als huisarts en vanaf 2007 in meerdere managementfuncties bij Zorggroep Almere. Jan is een bekende in de Jeugdgezondheidszorg. Al sinds 1993 is hij actief betrokken bij de Jeugdgezondheidszorg en hij geeft vanaf 2007 leiding aan de medewerkers van de Jeugdgezondheidszorg 0-4 jaar van Zorggroep Almere. Ook is Jan nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van de coöperatie Jeugdgezondheidszorg 0-18 Almere in samenwerking met de raad van bestuur van Zorggroep Almere en de directie van GGD Flevoland.

Jan Herweijer: “De missie is: Eén kind, één gezin, één plan. Ook op school. Om dit te realiseren moet er veel gebeuren. Samen met sociale wijkteams, onderwijs en huisartsen moeten goede afspraken gemaakt worden zodat kinderen, jongeren en gezinnen snel en adequaat de juiste ondersteuning kunnen krijgen die nodig is. De rol van de Jeugdgezondheidszorg in Almere wordt verbreed met een uitgebreid aanbod aan (preventieve) jeugdhulpinterventies. Ik ben vol vertrouwen dat we dat gezamenlijk kunnen realiseren en dat we de kinderen en ouders in Almere van de beste zorg kunnen voorzien.”

Reactie Lidy Hartemink en Cees Verdam
“Met vertrouwen en enthousiasme geven wij Jan het mandaat om de coöperatie en de jeugdgezondheidszorg van Almere verder vorm te geven. Jan heeft zich al jaren bewezen als manager binnen de Jeugdgezondheidszorg van Zorggroep Almere en wij zijn ervan overtuigd dat hij de juiste persoon is voor deze functie.

Uiteraard blijven wij als directie van GGD Flevoland en raad van bestuur van Zorggroep Almere samen, in onze rol als bestuurders van de coöperatie, betrokken bij de verdere ontwikkelingen van de Jeugdgezondheidszorg 0-18 in Almere”.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen