Voorkom stress door je hoofd op te ruimen

Voorkom stress door je hoofd op te ruimen, advies in boekvorm van ex KLM-manager Jolanda Meijer
Nog steeds neemt het aantal mensen met burn-out klachten toe, ook onder jongeren*. Voorkom dat het elastiek knapt, ruim tijdig je hoofd op. Neem afscheid van opgelegde verplichtingen, schuldgevoelens en onzekerheid. Maak ruimte in je hoofd om meer te genieten van je leven. Niet voor niets wil Douwe Bob, met zijn liedje Slow down, waarschuwen voor de gevolgen van een leven vol drukte en stress.

In haar boek Een opgeruimd hoofd in 7 stappen, dat op 21 mei verschijnt, geeft  Jolanda Meijer aan hoe je meer rust en energie ervaart door te ontdekken wat je in de weg zit, hoe je weer op adem komt en ruimte voor jezelf verovert. ‘Een opgeruimd hoofd is als een opgeruimd huis’, aldus Meijer. ‘Je krijgt rust en overzicht door afscheid te nemen van gedachten en gevoelens die jou niet langer helpen, je sorteert wat je wilt bewaren en geeft alles een plek. Je leert stapsgewijs hoe je spanning en stress kunt verminderen en hoe je bewuste keuzes maakt op basis van je eigen verlangens.’

Auteur Jolanda Meijer (ex-KLM) is een expert in ruimte winnen en overzicht creëren. Voorheen werkte zij als opruimcoach met mensen die hun omgeving maar niet op orde kregen door allerlei blokkades in hun denken en doen. Gefascineerd door dit verschijnsel, ging Meijer zich verdiepen in mentale coaching en maakt zij nu, als work-lifecoach, haar werk van hoofden opruimen. In haar praktijk De Ruimtewinner Coaching & Training begeleidt ze mensen die door allerlei oorzaken uit balans zijn geraakt om weer rust en ruimte in hun leven te ervaren. Zij geeft tevens bedrijfstrainingen die gericht zijn op stressreductie en verbetering van persoonlijke effectiviteit.

index“Een opgeruimd hoofd in 7 stappen is een waardevol boek. Vlot leesbaar, overzichtelijk, het bevat veel voorbeelden uit de praktijk en met de praktische oefeningen kun je zelf aan de slag gaan om weer rust in je hoofd te krijgen. Ik ga het mijn cliënten zeker aanbevelen.”
Marianne Buskermolen, Psychosomatisch therapeut

“Jolanda Meijer heeft een waardevol boek geschreven over een vraag die voor veel mensen aan de orde van de dag is: hoe houd ik mijn leven in balans? Op overzichtelijke en innemende wijze beschrijft zij hoe je ruimte kunt maken voor de dingen die er echt toe doen.”
Constantijn Hoffscholte, Boekhuis Aalsmeer

Een opgeruimd hoofd in 7 stappen
meer rust en energie
Jolanda Meijer
ISBN 9789491757327
128 blz. met steunkleur, € 18,95

* Bronnen:
– https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/ziekteverzuim/cijfers-context/oorzaken#node-ziekteverzuim-naar-oorzaak-en-leeftijd
– https://www.arboned.nl/grootbedrijf/nieuws/2015-03-18-verzuim-door-stress-op-steeds-jongere-leeftijd

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen