Voorstelling Theater Groep Veder in Aleida Kramer

Op dinsdag 24 mei 2016 werden bewoners van Zorgcentrum Aleida Kramer in Coevorden verrast met een voorstelling van Theater Groep Veder uit Amsterdam. Tijdens de voorstelling werd de Veder Methode toegepast. De voorstelling was onderdeel van de eindopdracht van studenten Verzorgende IG/Medewerker Maatschappelijke Zorg van het Deltion College in Zwolle.

Bertina Douw, Marieke Wanders en Nathalie Vos zijn werkzaam binnen de Saxenburgh Groep en hebben samen met studiegenoten de voorstelling van de theatergroep uit Amsterdam georganiseerd. Theater Groep Veder past de Veder Methode toe waarmee welbewust het langetermijngeheugen van dementerende ouderen wordt aangesproken, deze is nog het langst intact. Het ophalen van herinneringen speelt hierbij een belangrijke rol.

Nathalie Vos: “De voorstelling was geslaagd. De bewoners van Aleida Kramer hebben naar ons idee genoten. De één genoot meer dan de ander maar de lach op de gezichten van de bewoners maakte het dat ons doel behaald is. Muziek, aanraking en theater hadden de overhand in de voorstelling waarop de mensen goed reageerden en spontaan gingen zingen, dansen en weer een ander een traan liet om de herinnering die werd opgehaald. Wij als groep zijn erg blij met dit resultaat.”

Op woensdag 1 mei staat voor de medewerkers van Aleida Kramer een workshop op de planning. Deze workshop biedt het personeel handvatten om in hun dagelijkse werkzaamheden anders of meer bewust te zijn van de beleving van de bewoner.

Nathalie vervolgt: “Als klap op de vuurpijl hebben we op 24 mei een brief mogen ontvangen met daarin de toekenning van sponsoring van de stichting RCOAK te Amsterdam. Deze stichting steunt ons project met maar liefst €400,-“.

Bron: Saxenburgh Groep

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen