Informatiebijeenkomst slijtage, botontkalking, heup- en knieklachten in Spijkenisse Medisch Centrum

Op dinsdag 28 juni verzorgt het Spijkenisse Medisch Centrum een informatiebijeenkomst over artrose, osteoporose, heup- en knieprothesen. De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.00 uur in het Spijkenisse Medisch Centrum. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Osteoporose, beter bekend als botontkalking, is een aandoening waarbij de botafbraak sneller gaat dan de botaanmaak. Hierbij verdwijnt kalk uit de botten en verandert de structuur van de botten waardoor deze meer poreus worden en makkelijker breken. Artrose, in de volksmond ook wel bekend als slijtage, is een aandoening waarbij het kraakbeen uit de gewrichten slijt. Zowel osteoporose als artrose hebben invloed op het bewegen. Dat kan hierdoor minder soepel gaan en pijnlijker zijn. Het kan dan zijn dat uw huisarts u doorstuurt naar de orthopeed voor nader onderzoek.

Tijdens de informatiebijeenkomst op 28 juni leggen orthopeden J. van de Breevaart Bravenboer, E.M. Nelissen en H.I.H. Lampe in samenwerking met internist M.E. Stegenga verder uit wat osteoporose en artrose zijn en wat de gevolgen kunnen zijn. Ook vertellen zij u meer over de behandelmogelijkheden. Van alles is mogelijk: van rust, of juist oefenen in combinatie met medicatie, tot een (operatieve) ingreep, zoals knie- en heupprotheses. Daarnaast is er tijdens de bijeenkomst ruime gelegenheid tot het stellen van vragen aan de aanwezige specialisten van het Spijkenisse Medisch Centrum. Het volledige programma vindt u op de website.

Aanmelden
Om organisatorische redenen is aanmelden noodzakelijk; dit kan via het aanmeldformulier op www.spijkenissemc.nl/informatiebijeenkomsten.

De bijeenkomst wordt gehouden in het personeelsrestaurant van het Spijkenisse Medisch Centrum, Ruwaard van Puttenweg 500, 3201 GZ Spijkenisse.

Bron: Spijkenisse Medisch Centrum

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen