Foto (van links naar rechts): Peter Langenbach, Anton Westerlaken en Johan Dorresteijn

Portefeuillewissel raad van bestuur Maasstad Ziekenhuis per 1 juni

Per 1 juni 2016 neemt Peter Langenbach de voorzittersportefeuille over van Anton Westerlaken binnen de raad van bestuur van het Maasstad Ziekenhuis. Aanleiding voor de portefeuillewissel is de gezondheidssituatie van Anton Westerlaken, in combinatie met de agenda waarvoor het Maasstad Ziekenhuis staat.

Driehoofdig bestuur
Anton Westerlaken blijft aan als regulier lid van de raad van bestuur. Samen met Johan Dorresteijn blijven zij de driehoofdige raad van bestuur van het Maasstad Ziekenhuis en zullen zij verder bouwen aan goede zorg – een hoger dan gemiddelde zorgkwaliteit en veiligheid – voor de patiënten van het ziekenhuis.

Peter Langenbach
Peter Langenbach is sinds 1 december 2015 lid van de raad van bestuur van het Maasstad Ziekenhuis. Hij was hiervoor bestuurder bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis en bekleedde in het verleden onder andere diverse managementposities.

Het Maasstad Ziekenhuis is onderdeel van de ‘Coöperatie Zorg op Zuid’. Het werkt in dat kader intensief samen met het Ikazia Ziekenhuis, Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis en het Spijkenisse Medisch Centrum.

Bron: Maasstad Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen