Toegang tot ouderenzorg: vaste contactpersoon gewenst

Array

Het toegangsproces tot de ouderenzorg moet zowel bij de oudere als bij de organisatie aansluiten, concludeert Lisette Schipper in haar proefschrift. In urgente situaties is het belangrijkste dat snel geleverd kan worden. In minder urgente situaties spelen andere zaken een rol. Het belangrijkste is dat iemand een vaste contactpersoon heeft met aandacht de klant en diens naasten. 
Voorafgaand aan de promotie van Schipper vindt een congres plaats over toegang tot de ouderenzorg, zie Als je begrijpt wat ik bedoel: anderhalf jaar ouderenzorg in transitie.

Symposium Academische Werkplaats Ouderen voorafgaand aan promotie Lisette Schipper.

De Academische Werkplaats Ouderen organiseert een symposium over de maatschappelijke gevolgen van de transitie in de ouderenzorg. Dit onderwerp wordt tijdens het symposium belicht vanuit verschillende perspectieven: het perspectief van ouderen, de (gemeentelijke)overheid, de zorgverzekeraar en de zorgaanbieder. Het symposium wordt georganiseerd in samenwerking met de 11 organisaties die in de Academische Werkplaats Ouderen participeren en in het bijzonder met Surplus.

Het symposium vindt plaats in de ochtend (tussen 9.30 en 14.00 uur) en wordt gevolgd door de promotie van Lisette Schipper om 14:00 uur. Zij promoveert op het toegangsproces tot ouderenzorg. Lisette werkt als secretaris raad van bestuur bij Surplus, en is als science practitioner verbonden aan Tranzo. Wanneer: 10 juni 2016 09:30

Datum: Vrijdag 10 juni
Tijdstip: 9:30 – 14:00 uur. Aansluitend vindt om 14:00 uur de promotie van Lisette Schipper plaats.
Locatie: Tilburg University, Aula
Prijs: Toegang is gratis
Aanmelden: ik wil me graag aanmelden 

Bron: Universiteit Tilburg

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen