Bernhoven tevreden met financieel resultaat 2015

Array

Bernhoven presenteert over het boekjaar 2015 een positief financieel resultaat van € 4,4 miljoen. Het resultaat ligt boven het begrote jaarresultaat en onderstreept de ingeslagen koers van Bernhoven. Met dit resultaat is de solvabiliteit van het ziekenhuis versterkt en dat zorgt voor een goede uitgangspositie richting de toekomst.

De strategie van Bernhoven, waarbij toekomstbestendige zorg voor de regio inhoud krijgt, krijgt vorm. Alle professionals van Bernhoven focussen zich op het geven van zinnige zorg waarbij de patiënt centraal staat. In 2015 zijn vele initiatieven gestart die deze nieuwe werkwijze tastbaar maken.

Nieuwe manier van werken
Een belangrijke ontwikkeling in 2015 was de vertaling van de nieuwe strategie in concrete initiatieven. Op de afdeling oogheelkunde is bijvoorbeeld het oogscreeningcentrum gestart. Op de Spoedeisende hulp is het project 24/7 SEH artsen aanwezig en de specialist aan de poort werkelijkheid geworden. Tevens is het dermatologiespreekuur bij de huisarts in de regio verder uitgebreid. Daarvan zijn de eerste resultaten ook indrukwekkend; maar liefs 80% van de patiënten die gezien worden door de dermatoloog tijdens dit spreekuur worden niet meer doorverwezen naar het polispreekuur in het ziekenhuis. In 2015 is er ook gestart met de invoering van het gebruik van keuzehulpen bij diagnose – en indicatiestelling. Door gebruik te maken van een keuzehulp beslissen patiënt en specialist samen over de meest passende behandeling. Dit is een greep uit de vele kwaliteitsinitiatieven die Bernhoven in 2015 is gestart en waaraan vervolg wordt gegeven in 2016.

Vertrouwen in de toekomst
Bernhoven ziet de toekomst van het ziekenhuis en de zorg voor patiënten in de regio met vertrouwen tegemoet. In nauwe samenwerking met patiënten, huisartsen, verzekeraars en andere zorgpartners, is er een groot draagvlak voor de nieuwe koers. Genoemde partijen werken samen aan de invulling van het bieden van eigentijdse zorg. De verwachting is dat de nieuwe manier van werken in Bernhoven leidt tot meer patiënten.

Bron: Bernhoven

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen