Nederland heeft wereldprimeur met eerste geregistreerde cosmetisch arts

Titel moet klant beschermen tegen ondeskundige behandelaren
Nederland heeft de wereldprimeur met de eerste geregistreerde cosmetisch arts. Dr. Job Thuis van de Amsterdamse kliniek Doctors Inc. is de eerste arts die de tweejarige door de Nederlandse

Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG) georganiseerde opleiding Cosmetische Geneeskunde heeft afgerond. De opleiding is tot stand gekomen in samenwerking met minister Schippers (Volksgezondheid).
Dr. Job Thuis krijgt vanavond het felbegeerde certificaat uitgereikt tijdens de algemene ledenvergadering van NVCG.

‘Dit is niet alleen een opsteker voor Thuis, maar voor alle vakbekwame cosmetisch artsen die zich zorgen maken over het toenemend aantal behandelaren die onvoldoende ervaring of opleiding hebben’, stelt de opleider van Thuis dr. Jani van Loghem, medisch directeur van Doctors Inc. en vice-voorzitter van de NVCG.

‘Klanten gaan er vaak ten onrechte van uit dat de veiligheid van de ingreep en vakbekwaamheid van de behandelaar gewaarborgd is. Dat is helaas niet waar. Vooral de opmars van behandelingen in kapsalons en zonnebankcentra is zorgelijk want daar is geen controle op kwaliteit. Naar schatting gaat het per jaar zo’n 1.500 keer mis. Door ondeskundig handelen kunnen patiënten zelfs voor altijd mismaakt blijven. Dit certificaat biedt klanten de geruststelling dat ze in professionele handen zijn.

In 2013 sprak minister Schippers haar zorg uit over de vlucht die de cosmetische sector neemt en of er genoeg zicht was op de veiligheid en professionaliteit. Van Loghem: ‘Dat was koren op onze molen. Toen is ook het idee opgevat om samen met de minister een opleiding op te zetten om die kwaliteit te waarborgen. Dat wil niet zeggen dat dr. Thuis nu de enige bekwame cosmetisch arts is, andere artsen die voldoen aan de strenge kwaliteitscriteria van de NVCG mogen zich ook zo noemen.

Bron: doctors-inc

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen