Opening Familiesuite in Röpcke-Zweers Ziekenhuis

Array

De afdeling kindergeneeskunde van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis heeft in november 2015 meegedongen naar een jubileumbudget welke door het jubilerend 30 jarig Ronald McDonald Kinderfonds ter beschikking werd gesteld, voor diegene die een innovatief plan kon aanleveren om de zorg voor de kinderen en diens ouders te verbeteren. Het idee van onze multifunctionele gezinskamer viel hierbij in de prijzen. Inmiddels is deze kamer gebouwd en heeft de naam “Familiesuite” gekregen.

Op 7 juni werd de Familiesuite feestelijk geopend door Lianne Booijink, manager van het Ronald McDonald Kinderfonds. De openingshandeling, het traditioneel doorknippen van een lint, werd samen verricht met plandrager kinderarts Jaco van den Hoek.

De nieuwe ruimte is bedoeld voor gezinsleden van patiëntjes die langdurig opgenomen moeten worden. Denk aan kinderen die behandeld worden tegen kanker of de gevolgen daarvan en bijvoorbeeld te vroeg geboren baby’s. Om het genezingsproces te bevorderen is het zeer wenselijk dat ouders kunnen blijven slapen.

De kamer heeft een huiselijke warme uitstraling gekregen en dient als een “niet klinische oase”. Woorden als flexibiliteit, duurzaamheid en kindvriendelijkheid hebben hun plek hierin verworven. De gebruikte materialen kunnen worden hergebruikt in de toekomstige nieuwbouw waarvan de planning is dat deze in 2019 gereed is. Tot die tijd hopen we veel kinderen en ouders een veilig en prettig verblijf te kunnen aanbieden.

Bron: Saxenburgh Groep

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen