36 vrouwen lopen voor Stichting De Jonge Weduwe op 26 juni

Array

Dit jaar lopen maar liefst 36 jonge weduwen mee met de unieke Jonge Weduwe Run, een speciaal georganiseerde loop binnen De Ladies Run in Utrecht. Tijdens deze loop, die plaatsvindt op zondag 26 juni 2016, zijn de sponsormogelijkheden uitgebreider dan de jaren ervoor. Niet alleen blijft het mogelijk de achterliggende stichting te sponsoren, ook is dit mogelijk via de individuele deelnemers. Persoonlijke verhalen van deze deelnemers illustreren de noodzaak voor het steunen van de stichting.

De Jonge Weduwe Run vond voor het eerst plaats in 2014. Ook dit jaar is het weer mogelijk 5 of 10 kilometer te lopen. De loop wordt georganiseerd door Stichting De Jonge Weduwe. Deze stichting ondersteunt jonge vrouwen met minderjarige kinderen na het verlies van hun levenspartner. Zij faciliteert en organiseert lotgenotencontact, zoals maandelijkse weduwenlunches, en organiseert halfwezenactiviteiten: dagjes uit met weduwen en hun minderjarige kinderen.

‘Door te lopen wil ik dit geweldige doel steunen’
Met De Jonge Weduwe Run haalt de stichting gelden op om in de toekomst nog meer vrouwen een steuntje in de rug te kunnen geven. Dit jaar kunnen ook individuele loopsters worden gesponsord. Via persoonlijke pagina’s (zie http://dejongeweduwe.nl/steun-ons) wordt het persoonlijke verhaal achter de persoon onthuld. ‘Nog nooit eerder heb ik hardgelopen en ik had nooit verwacht dat ik dit ook zou ‘kunnen’ doen’, aldus jonge weduwe Melanie Bos. ‘Na het overlijden van mijn man kwam het sporten op een heel laag pitje te staan. Stichting De Jonge Weduwe heeft in haar bestaan al heel wat voor ons kunnen betekenen. En nu kan ik door mee te lopen dit geweldige doel steunen zodat er nog meer gedaan kan worden voor ons weduwen met jonge kinderen.’

Hardlopen voor energie en steun
In of na een periode van heftige rouw kan hardlopen perspectief bieden: je bent gezond bezig, je hebt een doel en je maakt contact met anderen. De Jonge Weduwe Run biedt weduwen de mogelijkheid ‘samen’ te trainen en via het lopen nieuwe energie op te doen. Ook blijkt dit lotgenotencontact in een periode van rouw waardevol en van grote steun te zijn. Op deze dag zijn tevens de kinderen aanwezig. Ze ontmoeten elkaar én kunnen hun moeders aanmoedigen. Voor hen is de gehele dag kinderopvang aanwezig in CineMec, waar de start en finish plaatsvindt.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen