Subsidieregeling ‘Transparantie over de Kwaliteit van Zorg’

De aanvraagprocedure voor de subsidieregeling ‘Transparantie over de Kwaliteit van Zorg’ is van start gegaan. De regeling is voor projecten die zijn gericht op het voor patiënten beter vindbaar en begrijpelijk maken van informatie over de kwaliteit van zorg. Van begin juni tot uiterlijk 15 juli kunnen voorstellen bij het Zorginstituut ingediend worden.

Beter vindbare en begrijpelijker informatie over de kwaliteit van zorg
Voor 2016 heeft deze subsidieregeling het thema ‘Transparantie in de context van Samen beslissen’ en is gericht op samen beslissen in de GGZ, in de huisartsenpraktijk en in de medisch-specialistische zorg.

De projecten dienen op korte termijn bij te dragen aan het benutten van begrijpelijke en vindbare informatie in het proces van samen beslissen tussen patiënt en zorgverlener. Hiervoor is in 2016 vijf miljoen euro beschikbaar.

Beoordelen van de aanvragen
Vanaf 15 juli worden de ingediende voorstellen beoordeeld en ontvangen de aanvragers een toekenning of afwijzing. Deze beoordelingsperiode duurt 8 weken. Deze regeling is een vervolg op Het Jaar van de Transparantie; dit jaar liep van maart 2015 tot en met maart 2016 en was een initiatief van minister Schippers van VWS.

Bron: Zorginstituut

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Subsidieregeling ‘Transparantie over de Kwaliteit van Zorg’"

  1. P.C.K van der Heijden

    De zorg mag inderdaad zeker wel wat transparanter. Het is soms totaal niet duidelijk waarom bijvoorbeeld het eigen risico van de zorgverzekering elk jaar stijgt. Kan er niet wat efficiënter worden gewerkt in de zorg? Of kosten worden bespaard?

Comments are closed.

Recente artikelen