Subsidieregeling ‘Transparantie over de Kwaliteit van Zorg’

1
5058

De aanvraagprocedure voor de subsidieregeling ‘Transparantie over de Kwaliteit van Zorg’ is van start gegaan. De regeling is voor projecten die zijn gericht op het voor patiënten beter vindbaar en begrijpelijk maken van informatie over de kwaliteit van zorg. Van begin juni tot uiterlijk 15 juli kunnen voorstellen bij het Zorginstituut ingediend worden.

Beter vindbare en begrijpelijker informatie over de kwaliteit van zorg
Voor 2016 heeft deze subsidieregeling het thema ‘Transparantie in de context van Samen beslissen’ en is gericht op samen beslissen in de GGZ, in de huisartsenpraktijk en in de medisch-specialistische zorg.

De projecten dienen op korte termijn bij te dragen aan het benutten van begrijpelijke en vindbare informatie in het proces van samen beslissen tussen patiënt en zorgverlener. Hiervoor is in 2016 vijf miljoen euro beschikbaar.

Beoordelen van de aanvragen
Vanaf 15 juli worden de ingediende voorstellen beoordeeld en ontvangen de aanvragers een toekenning of afwijzing. Deze beoordelingsperiode duurt 8 weken. Deze regeling is een vervolg op Het Jaar van de Transparantie; dit jaar liep van maart 2015 tot en met maart 2016 en was een initiatief van minister Schippers van VWS.

Bron: Zorginstituut

1 REACTIE

  1. De zorg mag inderdaad zeker wel wat transparanter. Het is soms totaal niet duidelijk waarom bijvoorbeeld het eigen risico van de zorgverzekering elk jaar stijgt. Kan er niet wat efficiënter worden gewerkt in de zorg? Of kosten worden bespaard?

Comments are closed.