The Brain Forum: De behandeling van hersenziekten kost 800 miljard

Array

Eind mei kwamen artsen, psychiaters, zorgondernemers en andere innovators samen op het Swisstech Convention Center EPFL, om deel te nemen aan de tweede editie van het Brain Forum. Een cohort van beleggers, vertegenwoordigers vanuit farma neurologiespecialisten, fire-starters en journalisten kregen de meest recente onderzoeken en technische innovaties op het gebied van hersenzieken voorgeschoteld gedurende een tweedaagse bijeenkomst rond de hersenen.

Hersenafwijkingen zijn één van de grootste uitdagingen in de gezondheidszorg van de 21e eeuw. De kosten zijn enorm en veelomvattend. In 2011 bestempelde de Europese Raad hersenaandoeningen als”tijdbom” die Europese medische en maatschappelijk systeem bedreigen door de exponentieel groeiende kosten. Zo becijferde Monica Di Luca, een Professor farmacologie aan de Universiteit van Milaan, de jaarlijkse kosten van hersenziekten al op 800 miljard euro. “Sociale en medische implicaties zijn groot,”

Het project Brain Forum wordt geleid door de EPFL en hebben een budget van 500 miljoen euro voor de komende tien jaar. Doel is initiatieven en innovaties op het gebied van de neuropsychologie te verspreiden over alle van de wereld. Amerikanen, Chinezen, Japanners, allemaal worden we geconfronteerd met een vergelijkbare vergrijzing van de bevolking. En allemaal hebben ze hun eigen onderzoeksprogramma ontwikkeld. Vertegenwoordigers uit vele landen waren aanwezig in Ecublens en presenteerden v de laatste vorderingen op wetenschappelijk gebied.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen