Fotoshoot voor jonge vrouwen met sikkelcelziekte

Array

Het Sparta-stadion was zaterdag 11 juni het decor voor de Power to the Girls-meeting. Deze verwendag voor jonge vrouwen met sikkelcelziekte werd voor de eerste keer georganiseerd.

Opgemaakt
Tientallen meiden in de leeftijd van 15 tot 25 jaar kwamen bij elkaar op het Kasteel, het stadion van eredivisionist Sparta. Daar werden ze opgemaakt door professionele visagisten, waarna fotografen de dames vastlegden met een fotoshoot. De verwendag van het Sikkelcelcentrum werd muzikaal omlijst door een optreden van DJ Ruben.

Pijn
Sikkelcelziekte komt vooral voor bij mensen met een donkere huid. Wereldwijd worden jaarlijks 300.000 jongens en meisjes met deze aandoening geboren. Ernstige bloedarmoede en hevige pijnaanvallen drukken een stempel op het dagelijkse leven van de patiënten.

Boost
Sonja Teuben, verpleegkundige van het Sikkelcelcentrum: “We merkten dat vooral meiden in deze leeftijdsgroep soms wat onzeker zijn en wel wat empowerment kunnen gebruiken. De verwendag is bedoeld om ze even die boost te geven.”

Vrijwillig
De dag is spontaan van de grond getrokken door samenwerkende verpleegkundigen, hematologen, kinderartsen en vrijwilligers. Teuben: “We hadden al warme contacten met Sparta en onder andere via een oproep op Facebook kwamen we aan fotografen en visagisten. Geweldig dat zo veel mensen vrijwillig hebben meegewerkt.”

Quiz
Onder het genot van zelfgemaakte loempia’s, kip en rijst werd de kennis van de jonge vrouwen over sikkelcelziekte getest met een quiz. Teuben: “Kennis over de ziekte die je hebt, maakt je sterk. Weten wat je beter niet kunt doen en wat juist wel, maakt dat je je zekerder voelt.”

Bron: Erasmus MC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen