Spijkenisse Medisch Centrum behaalt kwaliteitscertificaat voor Dialysecentrum

Array

Op woensdag 8 juni 2016 vond een kwaliteitsonderzoek – audit – plaats op de dialyseafdeling van het Spijkenisse Medisch Centrum. Tijdens de audit werd door certificeringsorganisatie Lloyd’s beoordeeld of de dialyseafdeling voldoet aan de – door HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) – gestelde kwaliteitseisen voor dialysezorg.

Hoge kwaliteit dialysezorg
Het Dialysecentrum in Spijkenisse voldeed ruimschoots aan alle eisen en behaalde daarmee het HKZ-certificaat. Het certificaat bevestigt dat het ziekenhuis alle patiënten met nierfalen op Voorne-Putten kwalitatief hoogstaande dialysezorg biedt. De Dialysecentra van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam-Zuid en Cape Helius in Hellevoetsluis hadden het kwaliteitscertificaat al. De drie centra werken nauw met elkaar samen.

Trots op medewerkers
Het Spijkenisse Medisch Centrum is trots op haar medewerkers. Mede dankzij de inzet van de internist-nefrologen, dialyseverpleegkundigen en andere betrokken medewerkers werd de audit succesvol doorstaan.

Zorg dichtbij huis
Nierpatiënten kunnen drie dagen per week terecht op de hoogwaardige dialyseafdeling van het Spijkenisse Medisch Centrum; op maandag, woensdag en vrijdag. Daarnaast heeft het ziekenhuis een spreekuur voor patiënten met nieraandoeningen. De ‘Coöperatie Zorg op Zuid’, waar het Spijkenisse Medisch Centrum deel van uitmaakt, wil zorg dichtbij huis leveren als dat kan en verder weg als het moet. Voor complexe zorg of een ziekenhuisopname worden dialysepatiënten overgeplaatst naar het Maasstad Ziekenhuis.

Het Maasstad Ziekenhuis is onderdeel van de ‘Coöperatie Zorg op Zuid’. Het werkt in dat kader intensief samen met het Ikazia Ziekenhuis, Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis en het Spijkenisse Medisch Centrum.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen