Info- en adviesloket Plein Zwanenberg in Oss van start!

Array

In Plein Zwanenberg bieden zorgaanbieders ieder hun eigen vorm van zorg en welzijn en werken samen aan een gezonder Oss. Een van de initiatieven is het Info- en adviesloket Plein Zwanenberg. Dit loket heeft als doel inwoners te helpen bij vragen over welzijn en zorg, waardoor zij beter in staat zijn de regie over het eigen leven te behouden.

In het info- en adviesloket in Plein Zwanenberg werken professionals die kennis hebben van de sociale kaart in Oss. Inwoners van Oss en omgeving kunnen hier terecht met allerlei vragen die te maken hebben met welzijn en gezondheid. Deze vragen kunnen betrekking hebben op de persoon of op een familielid, kennis of buurtgenoot. Zij kunnen gratis en zonder verwijzing gebruik maken van het loket. Ook hulpverleners zijn welkom.

Soort vragen voor het Info- en adviesloket Plein Zwanenberg?

Domme vragen bestaan niet. Op iedere vraag probeert de loketmedewerker met de bezoeker een antwoord te zoeken.

Voorbeelden van vragen kunnen zijn:

  • Ik ben niet meer mobiel. Hoe kan ik toch vitaal blijven?
  • Ik val regelmatig. Dit maakt me onzeker. Wat kan ik daar aan doen?
  • Het gedrag van mijn partner verandert. Hoe moet ik hier mee omgaan?
  • Ik voel me soms onzeker bij het opvoeden van mijn kind. Waar kan ik handvaten krijgen?
  • Ik merk dat mijn buurvrouw steeds minder naar buiten gaat en er komt bijna nooit bezoek. Wat kan ik voor haar doen?
  • Ik wil zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Van wat voor hulpmiddelen/ voorzieningen kan ik gebruik maken?
  • Ik wil beter voor mezelf zorgen. Kan iemand mij hierbij helpen?
  • Ik heb weinig contact met anderen en wil dit graag veranderen. Waar kan ik terecht voor hulp?
Contact

Het loket is geopend op maandag tussen 12:30 en 13:30 uur en op donderdag tussen 9:00 en 10:00 uur. Een medewerker die werkzaam is binnen Plein Zwanenberg, met brede kennis van zorg en welzijn, staat de bezoeker graag te woord. Tijdens de schoolvakanties is het loket alleen geopend op maandag. Een afspraak maken is niet nodig. Mailen kan ook naar [email protected]

De volgende organisaties werken samen in Plein Zwanenberg: Bernhoven Polikliniek Oss, BrabantZorg Behandel-en Kenniscentrum, BrabantZorg Thuiszorg, Fysioplus (de fysiopraktijk van Medifit en BrabantZorg), Haar Uniek, Huisartsenposten Oost- Brabant, Livit Orthopedie, Oederma, Pantein Thuiszorg, Pantein Thuiszorgwinkel en Podotherapie Dennemann, GGZ Oost-Brabant en Indigo. Kijk op www.pleinzwanenberg.nl

Bron: Plein Zwanenberg

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen