Woonzorgnet start grootschalige inzet van eHealth

Array

Woonzorgnet, innovatieve aanbieder van beschermd wonen in de GGZ kiest voor grootschalige inzet van eHealth om het herstelproces van haar bewoners beter en efficiënter te laten verlopen. E-herstel, noemt de organisatie dat. Woonzorgnet gebruikt hiervoor het eHealthplatform en digitale interventies van Minddistrict. Het doel van de inzet van E-herstel is meervoudig; vergroten van de eigen regie van bewoners, het beter toerusten van begeleiders en een meer kostenefficiënte inzet van middelen. Eerder is al met succes een pilot uitgevoerd en vanaf 1 juni is gestart met een grootschalige uitrol van het programma. Woonzorgnet is daarmee de eerste instelling, op het gebied van beschermd wonen, die kiest voor een grootschalige inzet van eHealth.

Technologie in langdurige GGZ

Moderne technologie zoals apps, sociale media en internet wordt in de langdurige GGZ-zorg nauwelijks gebruikt. Woonzorgnet brengt daar met E-herstel verandering in. De implementatie en het  gebruik heeft als doel de eigen regie van bewoners te versterken, begeleiders beter toe te rusten en de dienstverlening te verbeteren. Dit past naadloos in het  ehealthbeleid van het ministerie van VWS.

Over Woonzorgnet

Woonzorgnet is een middelgrote private zorgaanbieder die in kleinschalige woonvoorzieningen mensen met een GGZ-indicatie ondersteunt bij wonen, sociale relaties, werken en zinvolle dagbesteding. De organisatie onderscheidt zich door een platte decentrale organisatie, efficiënte bedrijfsvoering en een klantgerichte benadering onder het motto “jezelf zijn”. Bewoners staan echt centraal en krijgen de aandacht en ondersteuning die zij nodig hebben. Begeleiders creëren samen met de bewoner een zo prettig mogelijke en uitnodigende leef- en woonsituatie; een thuis waar mensen zichzelf kunnen zijn.

Over Minddistrict

Minddistrict gelooft in een gezonde samenleving door de slimme inzet van technologie. Het gebruik van eHealth draagt bij aan een duurzame gedragsverandering van mensen. Minddistrict ontwikkelt daarom een ehealth platform voor de zorg, inclusief digitale interventies, ter ondersteuning van behandeling en begeleiding.

Weer meedoen

Woonzorgnet heeft als doelstelling dat bewoners zichzelf kunnen zijn en weer kunnen meedoen. Meedoen als burger in verschillende maatschappelijke rollen, bijvoorbeeld als ouder, vriend, werknemer of vrijwilliger. E-herstel kan hier een wezenlijke bijdrage aan leveren. Het gebruik  van digitale mogelijkheden is beschikbaar voor alle burgers van Nederland, dus ook voor mensen binnen beschermd won.

Bron: Woonzorgnet

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen