Rode Kruis start campagne ´Hoe overleef ik een festival´

Array

Steeds meer festivalgangers lopen een drugsvergiftiging op na het gebruik van ecstasy of GHB.  Dat blijkt uit onderzoek van het Trimbos instituut.  Het Rode Kruis, aanwezig op de meeste festivals, wil iets tegen deze en andere de festivalletsels doen. Tijdens de ´Hoe overleef ik een festival campagne´ roept de hulporganisatie mensen daarom op zich beter voor te bereiden als ze naar een festival gaan.

Pinkpop, Zwarte Cross, Concert at Sea…er zijn weinig festivals in Nederland te vinden waar het Rode Kruis niet met een EHBO-post aanwezig is. Steeds vaker krijgen de hulpverleners daar te maken met mensen die een drugsvergiftiging opgelopen hebben, met name door ecstasy. Ook het overmatig gebruik van GHB door festivalgangers zien onze vrijwilligers steeds vaker.

festival app
Hoe overleef ik

Om deze en andere letsels te voorkomen, roept het Rode Kruis alle festivalgangers op zich beter voor te bereiden op een festival. Op www.hoeoverleefikeenfestival.nl kunnen mensen bijvoorbeeld een test doen waarin ze ontdekken welk soort festivalganger ze zijn, waar voor hen de risico´s liggen en wat ze kunnen doen om deze risico´s te vermijden. Er staan ook festivaltips op de website en de EHBO-app is er gratis te downloaden.

Festivalseizoen
Deze EHBO-app is uitgebreid en staat nu boordevol tips voor festivalgangers. Superhandig voor kleine ongelukjes. Mocht de festivalbezoeker nou toch meer hulp nodig hebben, dan staan onze EHBO-vrijwilligers  natuurlijk ook dit festivalseizoen weer gewoon klaar. Zij zijn onder andere getraind in het verlenen van eerste hulp aan mensen die onder invloed zijn van verdovende middelen. Maar ze kunnen ook helpen als er iemand van een podium is afgevallen en een bloedende knie heeft of een hersenschudding.
Rode Kruis Week

De ´Hoe overleef ik een festival´ campagne is onderdeel van de Rode Kruis Week. Tijdens deze week, die loopt van 19 tot 25 juni, wordt er in heel Nederland gecollecteerd om geld op te halen voor hulpverlening in Nederland.

Bron: Rode Kruis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen